Tecrübeli çalıştırıcı, "Manchester takımını yenmek önemli bir galibiyet. Bizim için en iyi senaryo buydu. Şu anda sadece üçüncülüğü garantiledik, ümit ederim gruptan çıkmayı da son maçta garantileriz" dedi.

Oyuncularının futbolundan memnun olduğunu dile getiren Terim, "Bugün müthiş bir oyun oynadık. Gerek özverileri, gerekse mücadele ortaya koydular. Alınlarından öpüyorum. Seyircimizi sevgiyle anıyorum. Güzel bir maç oldu. Karşılıklı tempolu bir maç oldu. Allaha şükür kazanarak tamamladık" ifadelerini kullandı.

Maç öncesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın arayarak başarı dilediğini söyleyen Terim, "Başkanımıza da sevgilerimi sunuyorum. Ayrıca böyle yoğun bir gündemin olduğu günlerde bizi unutmayan ve arayarak başarılar dileyen Başbakanımıza da teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Gruptaki son maç öncesi tek hedeflerini kazanmak olduğunu belirten Terim, "Braga bizi yenmek için rahat oynayacak. 11 kişi defans yapmak hücum etmekten kolaydır. Biz de orada kazanmak adına mücadele edeceğiz. Manchester Cluj karşısında favori ama futbolda her şey var" sözleriyle konuşmasını tamamladı.

TERİM BASIN TOPLANTISINDAKİ AÇIKLAMALARI

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, UEFA Şampiyonlar Ligi (H) Grubu'ndaki 5. maçlarında Manchester United'ı 1-0 yenmelerinin bir zafer olduğunu söyledi. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Fatih Terim, Manchester United'a karşı iyi bir oyun oynadıklarını, maç boyunca galibiyeti isteyen, coşkulu oynayan, aklını kullanan, tempoya ayak uyduran bir takım olduklarını kaydetti.
Oyuncularını kutlayan Terim, “Manchester United'ı yenmek kolay değildi. Golü geç de olsa bulduk. Hem pozisyonlarımız var, hem de tehlikeler yaşadık. Tarihimizde de ilk kez yeniyoruz onları. Manchester United'ı doğru yerde ve zamanda yenersek, bunun bir zafer olacağını söylemiştim. Bu bir zaferdir. Biraz sancılı oldu ama çok ihtiyacınız olduğunda zaferler bazen böyle geliyor” diye konuştu.


Grupta CFR Cluj'ün de Braga'yı yendiğini hatırlatan Terim, kendileri için en güzel senaryonun gerçekleştiğini dile getirerek, “Çok şükür böyle oldu. İnşallah ikinci tura da hak ederek çıkarız. En azında üçüncülüğü garantiledik. Gruptan çıkmak için her şeyi yapacağız” ifadelerini kullandı.

“Manchester United'a karşı temposuz oynayamazsınız”

Fatih Terim, Manchester United'a karşı tempolu bir maç oynadıklarının aktarılması üzerine, şunları söyledi:

“Manchester United gibi dev bir kulübün hiçbir takımıyla yavaş oynayamazsınız. Mücadele etmeden oynayamazsınız. Sahadaki yeteneklerini bugün de gördünüz. Eğer Avrupa'da bu temponun altına düşerseniz ki, düştüğümüz zaman daima hüsrana uğramışızdır, kazanamazsınız. Oyuncularım bugün coşkularını ve akıllarını iyi kullandılar. Hala çok çalışmamız lazım, çok eksiklerimiz var. Onları da gidereceğiz inşallah.”
Melo ve Eboue'nin bugünkü futbollarını öven Terim, yine Riera ve Semih Kaya-Dany ikilisinin iyi bir maç çıkardıklarını vurguladı.

“Eleştiriyi hak etmiştik"

Sarı-kırmızılı teknik adam, grupta ilk 3 maçlarından sadece 1 puan almaları sonrası yapılan eleştirilerin hatırlatılması üzerine, bunu hak ettiklerini kaydetti. Yapılan ilk 3 maçın 2'sinin Türk Telekom Arena'da olduğunu ve daha fazla puan kazanmalarının beklendiğini dile getiren tecrübeli çalıştırıcı, “İlk maçların ardından bir eleştiriyi hak etmiştik açıkçası. Galatasaray takımı 3 maçtan 1 puan almamalıydı. Ben de eleştirirdim. Son sözümüzü söylemediğimizi aktarmıştık ve oyuncularımız bunu ispat ediyorlar. Bizim başkanımızla birlikte koyduğumuz hedef, doğru hedeftir. Şu anda sadece grupta üçüncülüğü garantiledik. Tur atlarsak çok seviniriz. Eğer başarırsak, bu seneki hedefimiz gerçekleşmiş olur. Realist olmak gerekir” diye konuştu.

“Galatasaray'ın bir Avrupa refleksi vardır”

Fatih Terim, Galatasaray takımının geçmişten gelen bir Avrupa refleksi olduğuna dikkati çekti. Kardemir Karabükspor maçı ile Manchester United maçları arasındaki farkı gördüğünde, oyuncuların konsantrasyonunun bu kulvar için daha ağır bastığını anladığını dile getiren Terim, “Bizim gibi takımlarda rüzgarlar çok çabuk değişir ve böyle olmak zorunda. Büyük takımların kaderi budur. Hiçbir zaman bahaneniz olamaz. Kardemir Karabükspor maçı sonrası nasıl 'Üç gün oynasak yenemezdik' dediysem, bugün de 'Eğer kaybetseydik yazık olurdu' diyorum. Bu kadar kısa sürede değişebilen takımlar, büyük takımlardır. Galatasaray'ın bir Avrupa refleksi vardır. Bu refleks, yıllar içinde kanıtlanmıştır. En kötü zamanlarda bile önemli işler yapmıştır” ifadelerini kullandı.

Aykut Kocaman'a gönderme

Fatih Terim, Galatasaray'ın lig maçını cuma günü oynaması nedeniyle bazı eleştirilerde bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'a konuşmasında göndermede bulundu. Galatasaray'ın geçen sezon haftada bir maç yaptığını ancak bu sezon Şampiyonlar Ligi gibi önemli bir kulvarda mücadele verdiğini aktaran Terim, 4 gün arayla maç yapabilmeye çalıştıklarını vurgulayarak, “Tekrar hatırlatayım bazı arkadaşlara, bir dahaki hafta yine mümkünse cuma günü oynayacağız. Avrupa'ya önem veriyoruz ve kaybedeceksek de cuma günü kaybetmeyi göze aldığımızı söyleyeyim de bazı arkadaşlar belki buradan anlayabilirler” şeklinde görüş belirtti.

Başbakan Erdoğan'a teşekkür

Sarı-kırmızılı teknik adam, açıklamasında, verdiği destekten dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti. Terim, “Bu kadar işinin arasında maçımızı unutmayan Sayın Başbakanımız, öğlen kendisi beni aradı. Bizim için önemli bir jest oldu. Buradan kendisine teşekkür ediyorum” diye konuştu.