GALATASARAY TEKNİK DİREKTÖRÜ TERİM: "HAKEM PENALTIYI VERSE İYİ OLURDU. BU SEVİYEDE 'GÖRMEDİ' DİYE BİR ŞEY OLMAMASI LAZIM"


MANCHESTER UNİTED TEKNİK DİREKTÖRÜ FERGUSON: "PENALTIYI ROBİN VAN PERSİE KULLANMALIYDI"


Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 1 - 0 mağlup oldukları Manchester United maçının ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.



Hakemin penaltıyı vermesinin kendilerine önemli bir avantaj sağlayacağını dile getiren Terim, ancak bunun olmadığını söyledi.



Tecrübeli teknik adam, Umut'un 3. dakikada ceza alanında yerde kalmasıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Hakem penaltıyı verse iyi olurdu. Bu seviyede 'görmedi' diye bir şey olmaması lazım. Old Trafford'da görmüyor herhalde. Manchester olunca görmüyor Alman hakem. Burada beş tane hakem bunun için var. Manchester United karşısında öne geçmek başka bir şey, geriye düşmek başka bir psikoloji" dedi.



İlk defa Şampiyonlar Ligi'nde oynayan futbolcuları için bu maçın zor geçtiğini dile getiren Terim, erken gol yediklerini, ancak ilk yarının sonuna doğru tamamen hakimiyeti ellerine aldıklarını ifade etti.



İstatistiklerin Galatasaray'ın üstün olduğunu gösterdiğini vurgulayan sarı-kırmızılı teknik direktör Terim, "Bu da sevindirici. Old Trafford'a gelip de iki forvetle oynayan başka takım olduğunu sanmıyorum. Cesurca mücadele ettiler. Amacımız her zaman söylediğimiz gibi bir üst tura çıkabilmek" dedi.



Umut Bulut'un 15. dakikada yerine Elmander'e bırakmasıyla ilgili olarak ise Terim, "Umut daha önce değişiklik istedi. Ben 5 dakika bekledim. Deparda kaldı, arka adalesinde sorun vardı. Böyle maçlarda biliyorsunuz erken değişiklik aleyhte bir şey. Bizim için hiç iyi olmadı" değerlendirmesinde bulundu.



Cluj'un galibiyetinin grubu değersizleştirme çabası içinde olanlar için önemli olduğunu kaydeden Terim, grup için yapılan 'lokum', 'şeker' gibi nitelendirmelerin yanlış olduğunu söyledi ve herkesin herkesi yenebilecek güçte olduğunun altını çizdi.



Terim, savunmada Cris'i değil, Dany'yi seçmesiyle ilgili soruya, "Çabuk olduğu için onu tercih ettim. Cris daha fizik olarak, önceki haftalarda oynamadığı için hazır değil. Bence de Dany çok iyi oynadı. Dany hakikaten maçın en iyisiydi" yanıtını verdi.



Manchester United Teknik Direktörü Alex Ferguson ise maçın ilk 15 dakikasında çok iyi oynadıklarını ve bu bölümde golü bulduklarını söyledi.



De Gea'nın iki kurtarışı dışında rakiplerine göre daha iyi olduklarını sözlerine ekleyen Ferguson, "İkinci yarıda penaltıyı kaçırmasak maçı orada bitirmiş olacaktık. Penaltı kaçınca maça daha çok asıldılar. Bugün iyi futbol oynadık. 3 puandan dolayı mutluyuz" dedi.



Tecrübeli çalıştırıcı, penaltıyı neden Robin van Persie'nin kullanmadığıyla ilgili soruya da, "Hiçbir fikrim yok. Gördüğüm kadarıyla Nani koşup topu aldı. Bence Robin van Persie kullanmalıydı. Maçın öncesinde buna karar verilmeliydi" şeklinde yanıt verdi.



Alex Ferguson, "Şampiyonlar Ligi'nde 100 maç kazanan ilk teknik direktörsünüz. Ne düşünüyorsunuz?" sorusunu da, "Ben uzun süredir buralardayım. O yüzden 100 tane oldu" diye yanıtladı.


HABER - KAMERA: GONCA YAĞCI - MANCHESTER / DHA (fotoğraflı)