Malaga çeyrek finalde

1-0 yenildiği ilk maçın rövanşında Porto'yu ağırlayan Malaga, karşılaşmadan Isco ve Santa Cruz'un golleriyle 2-0 galip ayrıldı ve çeyrek finalist oldu

Tarihinde ilk kez katıldığı Şampiyonlar Ligi’nde grup aşamalarını maç kaybetmeden lider olarak tamamlamayı başaran Malaga, son 16 turu ilk maçında Porto’ya deplasmanda 1-0 mağlup olmuştu.


Bugün rövanş maçında Porto’yu konuk eden İspanyol ekip, ilk yarıda baskılıydı. Devrenin bitimine iki dakika kala Isco ceza dışında topla buluştu. Sağ ayağıyla uzak direğe falsolu bir şut çıkartan İspanyol futbolcu takımını öne geçirdi.
İlk 45 dakika 1-0 ev sahibi ekibin üstünlüğü ile sonuçlandı. 49. dakikada Defour, Joaquin’i düşürdü. İkinci sarı kartını gören Portolu futbolcu takımını 40 dakika boyunca bir kişi eksik bıraktı. Bunun sonucunda Malaga ataklarını sıklaştırdı ve 77’de Santa Cruz ile farkı ikiye çıkarttı. Manchester City’den kiralanan futbolcu, oyuna girdikten üç dakika sonra kafa vuruşuyla Malaga’nın çeyrek final için aradığı golü bulmasını sağladı.
Karşılaşma 2-0 Malaga üstünlüğü ile sonuçlandı.
Malaga’nın ve diğer çeyrek finalistlerin rakipleri 15 Mart Cuma günü yapılacak kura çekimi ile belli olacak.