Juventus'un Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo'nun annesi Maria Dolores Aveiro, futbol dünyasında mafyavari bir oluşum olduğunu iddia etti.

Maria Dolores Aveiro, "Bu yapılanma olmasaydı oğlum daha fazla bireysel ödül kazanabilirdi" diye konuştu. Anne Averiro karanlık güçlerin oğlunun başarısını engellediğini belirterek "Cristiano İngiliz ya da İspanyol olsaydı bunlar başına gelmeyecekti" diye de sözlerine ekledi.

"BU KONUDA KENDİMDEN EMİNİM"

Portekiz basınından Sinc Noticias'a konuşan Aveiro, "Mafya var. Evet, futboldaki bu yapılanmayı böyle adlandırabiliriz. Eğer futbol mafyası olmasaydı oğlum daha fazla bireysel ödül kazanırdı. Eğer yaşananlara bakarsanız bunun mafya yüzünden olduğunu görebilirsiniz.. Benim oğlum İspanyol ya da İngiliz olsaydı şu anda ona yaptıklarını yapamazlardı. Ama o bir Portekizli...'' diye konuştu.

Euronews'in aktardığı habere göre, Ronaldo'nun bu sene verilecek Ballon d'Or ödülünü hak ettiğine inandığını belirten Aveiro, "Ronaldo'nun bu seneki istatistiklerini kontrol ettik. Bu konuda kendimden eminim. Onun bu ödülü hak ettiğini düşünüyorum" dedi.

Daha önce Portekizli yıldızın kız kardeşi Katia Aveiro da benzer açıklamalar yapmış geçtiğimiz sene Ronaldo'nun Real Madrid'den takım arkadaşı Hırvat yıldız Luca Modric'in kazandığı Ballon D'or sonrası, "Maalesef yaşadığımız dünya böyle; mafya ve para ile dönen çürümüş bir yer" ifadelerini kullanmıştı.

Kariyeri boyunca 702 gol atarak kırılması güç bir rekora imza atan Ronaldo, Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi ile birlikte Ballon D'or ödülünü 5 kezle en çok kazanan futbolcu durumunda.

Ronaldo bu sene de Ballon D'or'a aday gösterilen 30 futbolcu arasında yer aldı. Bu sene Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi ile birlikte, Muhammed Salah, Virgil van Dijk ve Saido Mane gibi futbolcular bu ödülün en güçlü adayları arasında.