Olimpiyat Oyunları öncesinde altın madalya kazanan sporcularımıza hediye sözü veren Özer, sözünü tutarak altın madalyanın yanı sıra gümüş madalya da kazanan sporcularımıza hediyelerini takdim etti. Hayırsever iş adamı Hüseyin Özer, 2012 Londra Olimpiyatları'nda altın ve gümüş madalya kazanan Aslı Çakır Alptekin, Servet Tazegül, Gamze Bulut ve Nur Tatar onuruna bir resepsiyon verdi. Londra'nın ünlü caddelerinden Regent Street'deki Özer Restorant'ta düzenlenen resepsiyona, Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Dr. Metin Şahin, Başkan Vekili Ali Sağırkaya, Atletizm Milli Takımlar Başantrenörü Muharrem Or, Türk-İngiliz Gazeteciler Birliği Başkanı Alpaslan Düven de katıldı. Milli sporcularımızı ve beraberindeki teknik heyeti çiçeklerle kapıda karşılayan Özer, resepsiyonda milli sporcularımıza sarılarak, kendileriyle yakından ilgilendi.

SPORCULARA İLK HEDİYEYİ ÜNLÜ İŞ ADAMI VERDİ

Olimpiyat Oyunları öncesi sporcularımıza hediye sözü veren ünlü iş adamı Hüseyin Özer, tekvandoda 68 kiloda altın madalya kazanan Servet Tazegül ve atletizm bayanlar 1500 metre finalinde birinci olarak altın madalya kazanan Aslı Çakır Alptekin'e Apple Ipad, kadınlar 67 kiloda tatamiye çıkan ve Güney Koreli rakibine yenilerek gümüş madalya kazanan Nur Tatar ile yine atletizm bayanlar 1500 metre finalinde ikinci olarak gümüş madalya kazanan Gamze Bulut'a birer Apple iPod hediye etti. Özer ayrıca, altın ve gümüş madalya kazanan sporculara restoranlarında ömür boyu yemek de hediye etti.

ÖZER: "TÜRKİYE CUMHURİYETİ KADAR BEN DE MUTLU OLDUM"

Milli sporcuları ağarlamaktan büyük bir onur duyduğunu belirten Hüseyin Özer, DHA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bugün benim için büyük bir gün. Çok heyecanlıyım. Türkiye Cumhuriyeti nasıl mutlu olduysa, ben de öyle mutlu oldum. Londra Olimpiyatları'nda ülkemizi başarıyla temsil ederek altın ve gümüş madalya kazanan sporcularımızla bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Olimpiyatlarda altın madalya kazanan sporcularımıza birer bilgisayar ve restoranlarımızda ömür boyu yemek sözü vermiştim. Bu sözümü bugün yerine getirmekten kıvanç duyuyorum. İnşallah madalyaları çoğaltacağız ilerde" dedi.

"MAÇTAN BİR GÜN ÖNCE SOFRA'DA KEYİF YAPMIŞTIM"

Ünlü iş adamının verdiği hediyenin kendisini çok mutlu ettiğini söyleyen Servet Tazegül, hediyesini aldıktan sonra duygularını şu sözlerle ifade etti:

"Hüseyin Bey bizi davet ederek onurlandırdı. Babam da kendisini televizyonlardan takip ediyormuş. Yaptığı yemekleri yapmaya çalışıyormuş. Güzel bir duygu burada olmak" diye konuştu.

Kendisinin de Almanya'da yaşayan bir gurbetçi olduğunu vurgulayarak, Türklerin her yerde birbirlerine sıcak davrandığını söyleyen Tazegül, altın madalya için çıktığı karşılaşmadan bir gün önce Sofra restoranda keyif yaptığını ifade etti.

"TÜRKİYE'DE GÜZEL BİR KARŞILAMA BEKLİYORUM"

Türkiye'de güzel bir karşılama beklediğini belirten Tazegül, "Güzel bir şeyi başardık. Şimdilik bunun farkında değiliz. Her şey sıcağı sıcağına. Türkiye'ye gidince güzel bir karşılama bekliyorum. Zaten kulübüm de karşılayacakmış. Sağolsunlar her zaman destekliyorlar. Heyecanlıyız. Onlar bizi bekliyor, biz de onları bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Tazegül, ünlü iş adamına üzerine, "Maçtan bir gün önce Sofra'da keyif yapmıştım" yazılı bir de imzalı tişörtünü hediye etti.

"LONDRA'DA İLK DEFA MİDEMİZ BAYRAM ETTİ"

''Londra'ya geldiğimiz zaman ilk günden beri ilk defa midemiz bayram etti'' ifadesini kullanan Aslı Çakır Alptekin, Olimpiyat Köyü'ndeki yemeklerden şikayetçi oldu. Alptekin, "Yemekleri gerçekten çok güzel. Sıcacık bir mercimek çorbası içtik dün. Ardından çok güzel etlerin tadına vardık. Gerçekten lokum gibiydi. Buraya gelen herkes mutlaka tadına bakmalı bence. Gerçekten bütün samimiyetimle söylüyorum çok güzeldi. Bugün de tıka basa yiyeceğim, çünkü aynı yemekleri Türkiye'de bulabileceğimizi düşünmüyorum" diye konuştu.

Olimpiyat Köyü'ndeki yemeklerin soğuk olduğunu, yarışmalardan dolayı makarna, tavuk yemek zorunda kaldıklarını ve ne tadı ne de tuzundan dolayı tadına varamadıklarını söyleyen Alptekin, "Sofra'da midemiz bayram etti" dedi.