Oynadığı 3 maçın 2'sini galip tamamlayarak grubunda çeyrek finali garantileyen Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımımız, dün oynadığı İtalya maçı sonrasında olimpiyat köyündeki konakladıkları evde maçı ve bundan sonraki süreci DHA için değerlendirdi.

Tekerlekli sandalye basketbol takımı olarak katıldıkları ilk Paralimpik Olimpiyatları'nda millilerimiz ilk defa ülkemize takım sporlarında madalya getirmeyi umuyor. 12 kişiden oluşan ekip, rakiplerinin zorlu ama kendilerinin de hırslı olduğunu vurguladı.

Pekin'deki Paralimpik Oyunları'nda 3. gelen Amerika'yı bile yenerek Avrupa ve dünya standartlarını yakaladıklarını dünyaya gösteren ekibin bir sonraki hedefi yarı final.

Takım oyuncularından Bestami Boz, "Sevinçliyiz mutluyuz. Emin adımlarla ilerliyoruz. Umarım başaracağız" diyerek duygularını özetlerken, Özgür Gürbudak takım olma yolunda iyi bir yolda ilerlediklerini vurguladı. Gürbudak, "Mutluyuz. Eğleniyoruz. Hırslı ve istekli oynuyoruz. Güzel dereceler elde edip Türkiye'ye madalya götürmek istiyoruz" dedi.

İSTEKLİ VE HIRSLI OYNUYORUZ

İtaya ve Amerika karşısında iyi bir galibiyet aldıklarını söyleyen oyuncu Bülent Yılmaz da dünyaya ve Avrupa'ya oyunlardaki başarılarının tesadüf olmadıklarını gösterdiklerini söyledi.

Burda takımlar oldukça zor diyen Deniz Acar ise "Takımlar güçlü ama biz de daha istekli ve hırslı oynuyoruz. Yarı finali hedefliyoruz. İnşallah sonunda finale kadar çıkarız" diye konuştu.

"ALNIMIZIN AKIYLA MADALYA İLE DÖNECEĞİZ"

İtalya galibiyeti sonrasında moralleri oldukça yüksek görünen ay yıldızlılar DHA kameraları aracılığıyla Türkiye'ye mesaj göndererek "Dualarınızı bekliyoruz, dualarınızı bizden eksik etmeyin" çağrısı yaptı.

"Bize destek olanların yüzlerini kara çıkarmayağız" diye söz veren milliler ilk takım oyunlarında ülkemize madalya getirmeyi hedeflediklerinin altını çizdi.

9 yıldır tekerlekli sandalye basketbol milli takımının koçluğunu yapan Celal Demişbaş, grupta sert maçlar oynamalarına karşın iyi bir süreç çıkardıklarını söyledi ve ekledi;

"İki müsabakayı da kazanarak istediğimiz bir seviyede bitirerek çaprazda iyi bir eşleşme umuyoruz. Hayalimiz bu. Buraya gelmeden hedefimiz buydu. Bunu Türkiye ve Türkiye'deki tüm engelliler için gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Boynumuza asabileceğimiz hoş bir madalya ile dönersek onların da yaptığı duaların karşılığını vermiş olacağız."

"BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİN"

3 yıldır takımın baş antrenörü olarak görev yapan Mehmet Önüt de "Bir ilki başarmanın, ülkemizi ve bayrağımızı temsil etmenin temsil gururunuz yaşıyoruz. Daha yola yeni başladık" diyerek Türkiye'nin kendilerini yakından izlemesini istedi.

Bedensel engelli oyuncuların dışında teknik ekipte yer alan işitme engelli İlhan Kılıçarslan milli takımın mekanisyeni olarak çalışıyor.

OLİMPİYAT KÖYÜNDE KÜÇÜK TÜRKİYE

Olimpiyat köyündeki Türk kafilenin konakladığı 3'er katlı modern apartmanlarda ilk göze çarpan balkonlara asılmış ay yıldızlı bayraklar.

150 ülkenin temsil edildiği paralimpik olimpiyatlarda 4 bine yakın paralimpik sporcu ve bir o kadar da teknik ve idari kadro olimpiyat köyünde konaklıyor. Toplu konutları andıran olimpiyat köyündeki bloklarda her ülke kendi bayrağını asarak kendini belli ediyor.

TÜRK ÇAYI BİLE VAR

Müsabaka ve antremanlardan arta kalan zamanları odalarında televizyon izleyerek geçiren sporcular ve teknik ekip, çaydanlıkta demledikleri çayı keyifle içiyor. Ortam, Türkiye'yi aratmıyor.

Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımı, başantrenör Mehmet Önüt, takım koçu Celal Demirbaş, mekanisyen İlhan Kılıçarslan ile birlikte takım oyuncuları Özgür Gürbulak, Cem Gezinci, Deniz Acar, İsmail Ar, Ali Asker Turan, Bestami Boz, Bülent Yılmaz, takım kaptanı Aytaç Ercan, Murat Aslanoğlu, Fikri Gündoğdu, Ferit Gümüş,Kaan Dalay ve menejer Ziya Sezer'den oluşuyor.