Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz’ün de katıldığı baloda, Galatasaray taraftarları gönüllerince bir gece geçirdi. Galatasaray Başkanı Ünal Aysan gönderdiği video mesajında dernek yönetimine yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ederek derneğe başarılar diledi.

BÜYÜKELÇİ: SIKINTI ÇEKEN KULÜPLERE DESTEK OLUN

Balonun onur konuğu ve kendisi de bir Galatasaraylı olan Büyükelçi Ünal Çeviköz, gecede yaptığı konuşmada, şöyle dedi:

"107 yıllık geleneği olan tarihi, köklü ve Avrupa’da da Türkiye’yi en üst seviyede temsil eden bir futbol kulübünün taraftarları olarak sadece Galatasaraylılığınızla iftihar etmeyiniz. Aynı zamanda Galatasaraylı olarak Türk futbolunun da içinde bulunduğu zor durumdan çıkmanın yollarını, birlikte başka sıkıntı çeken klüplere destek olarak beraber bulalım diye düşünüyorum." 

Baloya İngiltere Galatasaray Taraftarları Derneği Başkanı Metin Arslan, derneğin yönetim kurulu üyeleri ile Londra’da yaşayan çok sayıda Galatasaraylı katıldı. Dernek Başkanı Metin Arslan da yaptığı açıklamada, İngiltere’de gençler için bir futbol okulu kurduklarını vurgulayarak, "Gençleri sokaktan alıp uyuşturucudan ve sokak çetelerinden uzaklaştırıp sporcu olmalarını sağlamayı amaçladıklarını belirtti. Arslan ‘en büyük amacımız Galatasarayımıza futbolcu yetiştirip Florya’ya göndermek ve onların bu ülkelerde kaybolmalarını engellemek" diye konuştu.

 


GY(GE/Aİ)