Likya Yolu Ultra Maratonu, Ölüdeniz Beldesi Ovacık Mahallesi'ndeki Yasdam Caddesi'nden saat 06.00'da başladı. 24- 30 Eylül tarihleri arasında koşulacak maratonun startını, Ölüdeniz Belde Belediye Başkanı CHP'li Keramettin Yılmaz verdi. Maratonda, toplam 509 kilometre uzunluğundaki tarihi Likya Yolu'nun 240 kilometrelik bölümünü geçilecek. Her gün 40 kilometrelik bir etabın koşulacağı maraton 30 Eylül'de Antalya'nın Kemer İlçesi Tekirova Beldesi'ndeki tarihi Phaselis Antik Kenti'nde sona erecek.

Turizm potansiyelinin değerlendirilmesi destek programı kapsamında ABD, İngiltere, Danimarka, Fransa, Avustralya Rusya ve Türkiye'den 76 sporcunun katıldığı maraton, Argos Kültür Sanat tarafından organize ediliyor. Likya Yolu Ultra Maratonu, bölgeyi dünyaya tanıtmayı hedefliyor. Maratonu tamamlayan koşucular, dünyanın en seçkin ve prestijli dağ maratonlarından 'Ultra Trail du Mont Blanc'a akredite olup dünyadaki elit maratonlarda yarışma şansı yakalayacak. Koşucular, yiyecek-içecek ve eşyalarını yarış boyunca kendi sırt çantalarında taşıyacak. Su, çadır ve medikal destek ise organizasyon tarafından karşılanacak. Maratonda, Türkiye ve dünyada tanınmış ünlü isimler de yer alıyor.

SANDALETLE MARATON KOŞACAK

ABD'nin başkenti Washington'dan Türkiye'ye gelerek Likya Yolu Ultra Maratonu'na katılan 'Çıplak Ayak' lakaplı Barefoot Ted, 240 kilometre boyunca sandaletlerle koşacak. Ted, zorlu arazi koşullarında özel yapım sandaletleri ile mücadele edecek. Uygun zemin bulduğu takdirde yola çıplak ayaklarla devam edeceğini belirten Barefoot Ted, "Şimdilik sandaletlerle koşuyorum. Uygun zeminlerde çıplak ayakla da koşacağım. Çünkü insanın doğaya en yakın hali budur. Kuzey Meksika'da tanıştığım bir kabile bana sandaletlerle koşmayı öğretti. İnsanlar aslında yüzyıllardır böyle koşuyorlardı. Ayakkabı çok yeni bir icat" dedi.

Maratona katılan Hürriyet gazetesi yazarı Yonca Tokbaş ise '6 G' kategorisinde koşacak. Türkiye Omurilik Felçliler Derneği adına, tekerlekli sandalye bağışı toplamak için koştuğunu kaydeden Tokbaş, "Yarışta başarılı olabilmek için çok inatçı olmak gerekiyor. Burada başarılı olabilmek için deyim yerindeyse 'keçi' olmak lazım. Dünyanın en zor ve en uzun ultra maratonlarından biri olmasına rağmen çok iyi kamp koşulları var. İnsanlara ilham veren tarihi bir yolda koşuyoruz. Hedefim burayı yaşamak ve bitirmek" diye konuştu.