Spor Toto Süper Lig'in 29'uncu haftasının kapanış maçında yarın Galatasaray ile karşılaşacak olan Sivasspor hazırlıklarını tamamladı. Tesislerde bugütn öğlen yapılan son çalışmayı Başkan Mecnun Otyakmaz ve yöneticiler de izledi. Hafta başından beri yoğun şekihlde çalışan Sivasspor, milli takımlarından dönen Rajnoch, Pedriel, Faty, Grosicki ve Eneramo'nun da katılımıyla maça ideale yakın bir onbir ile çıkacak.

Teknik direktör Rıza Çalımbay, Galatasaray'ın gücünü bildiklerini belirterek, "İyi hazırlanıyoruz. Bir problem yok. İnşallah iyi olacak. Bizim açımızdan çok önemli maç. 6 tane telafisi olmayan maçımız var. İyi bir yer edinmek istiyorsak bu maçtan puan veya puanlar ile almamız gerekiyor" dedi.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in Sivasspor'un iyi bir takım olduğu yönündeki açıklamalarını değerlendiren Çalımbay, "Hiç bir zaman takım ayırmadık. Her zaman pozitif futbol oynamaya çalışıyoruz. Oyunu çirkinleştirecek bir şey yapmıyoruz. İçerde ve dışarda galibiyet için oynuyoruz. Oradaki maçımız da kıran kırana oldu. Ligde her takım her takımı yenecek durumda. Bana göre Galatasaray ligin eni iyi takımlarından biri. Çok kaliteli, oyunun kaderini değiştirecek oyunculardan kurulu. Biz de hiç bir takımdan çekinmiyoruz. Galibiyet için oynayacağız'' diye konuştu.
3 EKSİK VAR
Kırmızı beyazlılarda Galatasaray maçı öncesinde 3 eksik buunuyor. Geçen hafta Gençlerbirliği maçında gördükleri kartlar ile cezalı duruma düşen Ziya Erdal ile Murat Akça ve sakatlığı nedeni ile 2 haftadır çalışmalara katılamayan Milan Cerny Galatasaray karşısında forma giyemeyecek. Sivasspor'da bu oyuncular dışında eksik bulunmuyor. Çalımbay'ın özellikle sezonu kapatan Hayrettin ve cezalı durumdaki Ziya'nin yerinde sol bekte kime görev vereceği merak konusu oldu. Daha önceki maçlarda olduğu gibi genç oyuncu Kağan Konuk'a görev verebileceği belirtilirken, defans tercihini Faty'den yana kullanabileceği de konuşuluyor.
 
SİVASSPOR'A BAŞKAN MORALİ
Futbolda şike soruşturması kapsamında 8 ay tutuklu kaldıktan sonra mahnkeme tarafından tahliye edilen Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz da dün kente geldi. Soruşturma sonrasında ilk kez Sivas'a gelen Başkan Mecnun Otyakmaz, takım ve seyirci üzerinde doping etkisi yaptı. Futbol Federasyonu tarafından daha önce uygulamaya konulan tedbir kararının Tahkim Kurulu tarafından kaldırılmasıyla Galatasaray maçını şeref tribününden izleyecek olan Başkanın büyük ilgi görmesi bekleniyor.

14'ÜNCÜ RANDEVU
Sivasspor Galatasaray ile Süper Lig'de yarın 14'üncü müsabakasına çıkacak. 2005-2006 sezornundan itibaren Süper Lig'de yer alan Sivasspor bundan önceki sezonlarda rakibiyle toplam 13 kez karşı karşıya geldi. Kırmızı beyazlılar bu maçların 2'sini kazanırken, Galatasaray 8 kez sahadan galibiyetle ayrıldı. 3 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Sivasspor Galatasaray'a karşı iki galibiyetini de kendi evinde elde etti. İlk olarak 2008-2009 sezonunde evinde Galatasaray'ı 2-0 yenen Sivasspor, geçen yıl da 4 Eylül Stadın'daki maçı 2-1 kazanmıştı. Bu sezon Türk Telekom Arena'de oynanan maçı ise Galatasaray 2-1 kazanmıştı. Geride kalan 13 maçta Galatasaray rakip filelere 22 gol atarken, Sivasspor 12 gol ile karşılık verdi. 
 BİLETLER TÜKENDİ
Sivasspor'un Galatasaray ile oynayacağı karşılaşmaya her iki tamımın da taraftarları yoğun ilgi gösterdi. Hafta başında satışa sunulan maç biletleri 3 gün içerisinde tükendi. Sivasspor'u yarınki maçta 14 bin dolayında taraftarının desteklemesi bekleniyor. Sarı kırmızılı taraftarlar ise kale arkası tribününde misafir takımlar için ayrılan 840 kişilik bölümde taktımlarına destek verecek.
 KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR
Kış şartlarının etkisini sürdürdüğü kentte, maç saatinde hava sıcaklığının eksi 5 ile 10 derece arasında olması bekleniyor. Meteoroloji verilerine göre yarın gün boyunca kentte kar yağışı beklenirken, maç saatinde de kar yağışının sürebileceği öğrenildi.
ZEMİNDE PROBLEM YOK
Öte yandan karşılaşmanın oynanacağı 4 Eylül Stadı'nın zemininde maçın oynanmasına engel bir durum olmadığı belirtildi. Isıtma sistemi nedeni ile zeminde kar bulunmazken, açık tribünlerde yağış nedeni ile biriken karların da temizlenerek maç saatine kadar hazır hale getirileceği ifade edildi.

Stat Müdürü Fatih Şimşek, zeminle ilgili herhangi bir problem bulunmadığını ve maçın normal bir şekilde düzgün bir sahada oynanacağını ifade etti.
 
EA(EA/Aİ)