SON 11 MAÇTA 2'NCİ MAĞLUBİYET

Bursaspor, oynadığı son 11 maçta 7 galibiyet 2 beraberlik, 2 mağlubiyet aldı. 11 karşılaşmada mağlubiyetlerini Fenerbahçe ve Gaziantepspor karşısında alan yeşil beyazlı ekip, bu sezon 13 galibiyet, 10 beraberlik, 11 mağlubiyet elde etti. Bursaspor, 44 gol atarken kalesinde 35 gol gördü. Yeşil beyazlı ekibin son 3 sezonu kıyaslandığında, bu yılki galibiyet sayısındaki düşüş göze çarptı. Bursaspor, geçtiğimiz sezon 34 hafta sonunda 17 galibiyet elde ederken, şampiyon olduğu sezon ise 23 galibiyet almıştı.

BU SEZON 2'NCİ PENALTI KAÇTI

2009-10 sezonunun 32'nci haftasında kaleci Ivankov'un ayağından Kayserispor'a penaltı golü kaydeden yeşil beyazlılar, geçtiğimiz sezonun tamamında penaltı kullanamamıştı. Bu sezon Kayserispor maçında kazanılan ilk penaltıyı Vederson yandan auta gönderirken, Sivasspor mücadelesinde Batalla Bursaspor'a 57 hafta sonra penaltı golünü kazandırmıştı. Gaziantepspor karşılaşmasında ise verilen penaltıyı Arjantinli Batalla bu kez gole çeviremedi. Bu yıl 3'üncü penaltısını kullanan yeşil beyazlı ekip, bu penaltıların sadece 1'ini gole çevirebildi.

EN AZ GOL YİYEN TAKIMLAR ARASINDA

Öte yandan Ertuğrul Sağlam geldiğinden bu yana Bursaspor son 3 senenin en az gol yiyen takımları arasına girmeyi başardı. Bursaspor şampiyonluk sezonundan Beşiktaş'ın ardından en az gol yiyen ikinci takımı olurken, geçtiğimiz sezon da Trabzonspor'dan sonra en az gol yiyen ikinci takım olmuştu. Yeşil beyazlılar bu sezon da Galatasaray ve Fenerbahçe'nin ardından en az gol yiyen üçüncü takım olarak istatistiklere geçti.

İZİN YOK

Yeşil beyazlı ekipte gözler kupa maçına çevrilirken, perşembe günü İstanbul Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda Sivasspor ile kupa maçına çıkacak olan yeşil beyazlı ekip, ara vermeden Sivasspor karşılaşması hazırlıklarına bugün Özlüce Tesisleri'nde yapacağı antrenmanla başlayacak.


EK(İA/Aİ)