5 saat süren ve 28 hakem gözetiminde toplam 22 takımın katıldığı şampiyonada 95 sporcu yarıştı. Takım halinde birinciliği 8 bin 515 puanla Ankara Polis Akademisi, ikinciliği 7 bin 460 puanla İzmir Büyükşehir, üçüncülüğü ise 6 bin 415 puanla İzmir Ege Su Altı Avcıları Spor Kulübü elde etti. Ferdi olarak birinciliği 4 bin 545 puanla Renan Sümer (İzmir Büyükşehir) ikinciliği 3 bin 825 puanla Yücel Arslan (İzmir Karşıyaka Spor Kulübü), üçüncülüğü ise 3 bin 480 puanla Melih Aydıner (Aydın Davutlar Kültür Gençlik ve Spor Kulübü) oldu.

Şampiyona sonrası Kızkalesi Cumhuriyet Alanı’nda yapılan törende, TSSF Başkan Yardımcısı Dr. Şahin Özen emeği geçenlere, katkıda bulunanlara, takımlara, sporculara teşekkür etti. Özen "Eleme grubu Türkiye şampiyonasının 1'nci Ayağı Kızkalesi'nde yapıldı. Diğeri ise 5 Mayıs'ta Ordu'da yapılacak. Elemelerde ilk 8'e giren takımlar haziran ayında yapılacak olan final maçına katılmaya hak kazanacaklar. Hatay'da gerçekleştirilecek finalde ise milli takım oluşturulacak. Milli takım da 5-8 Temmuz'da İspanya'nın Riga şehrinde yapılacak Dünya Şampiyonası’nda mücadele edecek” dedi. Özen, Kızkalesi Beldesi ve çevre kıyılarının Dünya Şampiyonasını yapacak kapasitede olduğunu da sözlerine ekledi.

Kızkalesi Belediye Başkanı Necati Kale’de, TSSF’ye, takımlara ve sporcularına teşekkür etti. Kale "Kızkalesi ve çevresi iki bin yıldır çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Bugün de TSSF’ye ve sporculara ev sahipliği yapmaktan dolayı memnuniyet duyuyorum. Bu tür etkinliklerin tarihi Kızkalesi'ni, Mersin’i ve Türkiye’yi yurt içi ve yurt dışında tanıtımına da katkı sağlayacaktır. Dereceye giren takım ve sporcuları tebrik ediyorum. Bizlerin en büyük mutluluğu sizlerin Avrupa da ve Dünya da alacağı şampiyonluklar sayesinde gönlere çektireceğiniz bayrağımız olacaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından dereceye girenlere madalya ve kupaları verildi. TSSF adına Mersin Gençlik Spor Şube Müdürü Ahmet Tarakçı ve katkıda bulunanlara plaketler verildi. TSSF Başkan Yardımcısı Yrd. Dr. Şahin Özen, Kızkalesi Belediye Başkanı Necati Kale’ye plaket verdi. Başkan Kale ise TSSF Başkan Özen’e, TSSF Genel Sekreteri Oğuz Aydın ve TSSF yönetim ekibine Kızkalesi’ni konu alan çeşitli plaket ve tablolar verdi.

Şampiyona toplu halde çekilen hatıra fotoğrafı ile sona ererken, avlanan balıkların Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağışlandığı ifade edildi.



ARE (AŞ/YB/RT)