Cumartesi günü akşam sona eren yağlı güreşler, bugün saat 10.00'da kaldığı yerden devam etti. Pehlivanlar, Sarayiçi'ndeki Er Meydanı'nda minik 1, minik 2, teşvik, tozkoparan, deste küçük boy, ayak boyu, deste orta boy, deste büyük boy, küçük orta küçük boy, küçük orta büyük boy, büyük orta, başaltı ve baş olmak üzere toplam 13 kategoride çayıra çıktı ve tur atlamak için birbirleriyle kıyasıya mücadele etti.

Çeyrek finale yükselen başpehlivanlar Salih Doyum, Süleyman Aykırı, Fatih Atlı, Güngör Ekin, Recep Kara, Ali Gürbüz, Mehmet Yeşil Yeşil ve Murat Gençtürk ise önce yarı final, sonra da finale kalabilmek için bugün büyük saat 12.00'da başlayacak güreşlerde kıyasıya mücadele edecekler.

Final güreşlerini, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra Uluslararası Güreş Federasyonları Birliği (FILA) Başkanı Raphael Martinetti ve Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da izleyecek.

POLİS GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ ALDI

Bugünkü final güreşleri için polis de geniş güvenlik önlemi aldı. Çevre il ve ilçeler ile İstanbul'dan çok sayıda polis Edirne'ye gelerek Kırkpınar güreşlerinin yapıldığı Sarayiçi'nde tedbirlerini aldı.

BAŞPEHLİVANA 27 BİN 500 LİRA ÖDÜL

Dereceye girecek olan başpehlivanların kupaları Er Meydanı'ndaki kürsüde hazır bekletilirken,final güreşini kazanan başpehlivan 27 bin 500 lira, ikinci 16.800 lira üç ve dördüncü ise 8 bin 500 lira ile ödüllendirilecek.



FK,EÖ(LK/SS)