Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin son 4 yıldan bu yana ağalığını yapan işadamı Seyfettin Selim, gazetecilerle bir araya geldi. Eski Kırkpınar Ağası Mustafa Altunhan’ın desteği ile Kırkpınar ağalığına adaylığını açıklayan sunucu Osman Tan Erkır, şarkıcı Fatih Ürek ve Çocuklar Duyması dizisinin çaycı Hüseyin’i Alparslan Özmol’un adaylık söylemlerine tepki gösteren Seyfettin Selim şunları söyledi:

"Kimse benim ağalığımı tartışamaz. Neler yaptığımı herkes biliyor, ağalık öyle kolay değil. Tüm ağalar için ağalık zor kolay değil. Bazen insanlar bir anlık çevresinin etkisiyle farklı konuşabiliyor. İnsanların hataları var, daha alçak gönüllü olabiliriz ama olamıyoruz. Edirne’de bir belediye başkanı var, herkes olmak ister. Ağalık meslek değil, parayla olunan bir şey. Buraya trilyon harcayacak çok adam var ama zamanları yoktur. Varsa cebine güvenen otursun karşıma alsın ağalığı, zor bir iş arkadaş, kolay iş değil. Zamanını harcıyorsun. Paradan ziyade zamanını harcıyor adam. Üç tane resim gördüm Fatih Ürek, çaycı Osman, ağalık bu kadar ucuz değil ya, ata sporu, mertliğin yeri burası. 'Çaycı Osman’la Fatih Ürek’in yapacağı yer değil burası. Fatih Ürek, şarkı söyleyecek diye belediyeden ‘100 bin para alırım’ diyor. Kırkpınar’ın kötü reklamını da istemiyorum. 650 yıldır ağa bulunmuş bundan sonra da bulunur. Çaycı da bizim kardeşimiz. İslam’ın şartı 5, bunlardan biri de hacca gitmek. Hacca mali durumu iyi olan gidecek diyor, ağalığı da parası ve zamanı olan insan girer."

"BAŞKASININ PARASIYLA AĞALIK OLMAZ"

Kırkpınar eski Ağası Mustafa Altunhan’ın Osman Tan Erkır’ı ağa adayı olarak göstermesine de değinen Selim sözlerine söyle devam etti:

“Mustafa Altunhan, Edirne’de bir yıl ağalık yapmış, ben 4 yıl yaptım. İslam’ın farzı 5’tir demiş ağamız. Bunlardan bir tanesi hactır ama mali maddi durumu iyi olanlar içindir. Biri geldi dedi ki ‘eski ağa desteleyecek, biri ağa adayı olacak’. Ben de 'Birisinin parasıyla ağalık olmaz' dedim. Bu akşam yemek düzenledim burada, gidip başka ağaya 'Ver parasını ben yemek düzenleyeceğim' denir mi? Ben 222’ye ağalığı aldım. Çok da para harcadım. Ben diyorum ki; 'Mustafa Altunhan ağalık yağmış, yine isterse çıkar gene ona ağalığı seve seve veririm.' Ama yapacak adam, başkanın parasıyla ağalık olmaz ırgatlık olur. Mustafa Altunhan bunu kötü niyetli söylemedi, ben öyle görüyorum.

ALTUNHAN: KONU YANLIŞ ANLAŞILDI

Edirne’de geçen ay düzenlenen klarnet festivalinde sunuculuk yapan Osman Tan Erkır, burada Kırkpınar Ağalığı için adaylığını açıklamıştı. Eski Kırkpınar Ağası Mustafa Altunhan da ünlü sunucu Erkır’a sponsor olacağını ve Kırkpınar’a ağa yapacağını ifade etmişti. Seyfettin Selim’in toplantısına katılarak bu sözlerin tamamen yanlış anlaşılmalar sonucu yapıldığını anlatan Altunhan, "Aramızdaki konu tamamen yanlış anlaşıldı. Bunları gerektirecek bir şey olmamış olarak kabul ediyorum. Kırkpınar’a karşı doğru da olmadı" diyerek Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim’i desteklediğini açıkladı.

Bu yıl 651’ncisi düzenlenecek olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Ağalığı için Osman Tan Erkır’ın yanı sıra şarkıcı Fatih Ürek ve Çocuklar Duyması dizisinin çaycı Hüseyin’i Alparslan Özmol ağa adayı olduğunu açıklamıştı.



EÖ(LK/İD)