Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul’dan karayolu ile Edirne’ye geldi. TEM otoyolu Edirne gişelerinde Edirne milletvekilleri Recep Gürkan, Kemal Değirmendereli, Belediye Başkanı CHP'li Hamdi Sedefçi ve çok sayıda partili tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu yüzlerce araç konvoyu ile Kırkpınar Güreşleri’nin yapıldığı Sarayiçi’ne geldi. Kılıçdaroğlu, Kırkpınar Başpehlivanlık güreşlerinin final karşılaşmasından önce saat 16.30’da Sarayiçi’ne gelişinde adı anons edilince tribünleri dolduran binlerce güreş sever tarafından alkışlandı. Tribünlerden açılan, ‘Biz üç bej değiliz, hepiniz seninleyiz’, 'Ermeydanı’na hoş geldiniz’ pankartlarını gören Kılıçdaroğlu ayağa kalkarak selamladı.

KILIÇDAROĞLU'NA ALTIN KEMER

Kırkpınar Güreşleri'ni bu yıl ilk kez seyretmek için gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi tarafından altın kemer armağan eldi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu tören için sunucu tarafından, 'Siyasetin istikbaldeki başpehlivanı' diye anons edilerek davet edildi. Başkan Sedefçi tarafından altın kemer boynuna takılan Kılıçdaroğlu birlikte el kaldırarak güreş severleri selamladılar.

BAKAN ŞAHIN, PEHLİVANA ALKIŞI KENDİSİNE SANDI

Kırkpınar Başpehlivanlık yarı final güreşinde mücadele eden Ali Gürbüz ile Mehmet Yeşil Yeşil arasındaki mücadele ettiği sırada İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in, Ermeydanı’na girdiği anons edildi. Tam bu sırada başpehlivanlık mücadelesi veren Ali Gürbüz hamle yaparak rakibi Mehmet Yeşil Yeşil’den puan alınca güreş severler çoşku ile alkışlamaya ve tezahürat yapmaya başladı. Güreş severlerin alkış ve tezahüratını kendisi için olduğunu sanan İçişleri Bakanı Şahin, tribündeki yerine oturmadan podyuma çıkıp seyircilere el salladı.

ÖZEL SERİNLETME

Kırkpınar Güreşleri’nin yapıldığı Sarayiçi’ndeki kavurucu sıcak altında binlerce seyirce tribünden mücadeleyi izledi. Güreşleri şeref tribününden izleyen konukların ise sıcaktan etkilenmemesi için özel serinletme sistemi kuruldu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu güreşleri sol yanında Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, diğer tarafında Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile birlikte izledi. Son olarak Sarayiçi’ne gelen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Bakan Suat Kılıç ile sık sık sohbete daldı.

AĞA YENİDEN SEYFETTİN SELİM

Kırkpınar Ağalığı için Sarayiçi Ermaydanı'nda düzenlenen açık arttırmaya 2 işadamı katıldı. Yapılan açık attırmada ağalık koçunu son 200 bin liraya beşinci Seyfettin Selim aldı.

İhaleyi yeniden kazanan Kırkpınar Ağası olan Seyfettin Selim koç ile birlikte Sarayiçi'nde tur attı.

FİLA BAŞKANINDAN MADALYA

Uluslararası Güreş Federasyonları Birliği Başkanı Raphael Martinetti Sarayiçi Er Meydanı'nda Kırkpınar Güreşleri’ni izledi. Martinetti, güreşleri birlikte izlediği CHP Lideri Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Şahin, Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Edirne Valisi Gökhan Sözer ve Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’ye üstün hizmet madalyası verdi.

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'de bu yıl ilk kez Kırkpınar'a gelen Uluslararası Güreş Federasyonları Birliği Başkanı Raphael Martinetti'ye zembil içinde özel yapılmış bir kıspet ve altın kemer armağan etti.

Ayrıca Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Milli Güreşçi Mahmut Demir'e de zembil içinde kıspet, ve Edirne ibriği armağan etti. Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim tüm konuklara ağalık tespihi armağan etti.

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi daha sonra İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’a UNESCO Kültür Mirası listesine alınan Selimiye Camii’nin kabartma bir tablosunu armağan etti.

LK(LK/ESM)