Elazığ'da Yakup Kılıç Spor salonunda başlayan Doğu ve Güneydoğu Anadolu Kick Boks Dostluk turnuvasına 13 il ile Azerbaycan'dan kız ve erkek takımlar katılıyor. 3 gün sürecek olan müsabakalarda, minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde semi kontak ve full kontak branşlarında 250 sporcu ringe çıkarak mücadele edecek.

Müsabakaları izlemek amacıyla Elazığ'a gelen Türkiye Kickboks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı, 1994 yılına kadar Boks Federasyonu'na bağlı olan Kickboks sporunun yapılan düzenlemeyle 2005 yılından bu yana Kick Boks Federasyonu tarafından organize edildiğini belirterek, "Şu an dünya sıralamasında belli branşlarda üçüncü sıradayız. Bu da Türk kickboksunun nerelere geldiğini göstermektedir. Geçen senenin rakamlarına göre lisanslı sporcu sayısında biz yedinciyiz." dedi.

Türkiye’de milli Kickboks sporcu sayısının her geçen yıl arttığını ve dünya şampiyonluklarına imza attıklarını açıklayan Türkiye Kickboks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı, "Türkiye'nin her yerinde bir çok milli sporcumuz var. Bu sporcularımızın eğitimine çok fazla önem veriyoruz. Yaklaşık yüzde 95'i üniversiteye gidiyor veya bitirmiş sporcu kardeşlerimiz. Bu da kickboks sporunun belli bir düzeyde olduğunu göstermekte. Bizim tüm federasyonlar içinde 7'nci olmamız Türk kickboksunun büyüklüğünü göstermektedir. Tabii bunu camiamızla birlikte ortaklaşa yapıyoruz. Bizim camiamızda ortak bir hedef vardır ki bu hedef kickboksun yükselmesidir." şeklinde konuştu.

2012 yılı içerisinde Kırşehir, Trabzon ve Aksaray’da olmak üzere üç Türkiye Şampiyonası yapılacağını açıklayan Kayıcı, bu şampiyonaların sonucunda ise Türk Milli Takımı’nın oluşturulacağını söyledi. Oluşturulacak olan Kickboks milli takımıyla Dünya Gençler Şampiyonası’na katılıp daha sonraki etapta Büyükler Avrupa Şampiyonası’na iştirak edeceklerini açılayan Kayıcı,, sporcuların hepsini Ağustos ayında kampa alacaklarını ifade etti.

Mili Eğitim Bakanlığı ve genel merkezleri ile Türkiye’nin bütün Halk Eğitim Merkezleri’nde modül sistemi oluşturduklarını açıklayan Kayıcı, "Dolayısıyla da bizim sporumuz vurdu, kırdı sporu değil, şiddet sporu değil. Dünyada yapılan istatistiklere göre en az sakatlanma oranı olan bir spor. Yani 100 tane branş alınmış, bu 100 tane branşta sondan yaklaşık 7 veya 8'inci. Yani biz şiddete, dövüşe, farklı şeylere tamamen karşıyız. Biz sadece spor yapıyoruz ve çocuklarımızın da spor yapmalarını istiyoruz." dedi. Ailelere de seslenen Kayıcı, velilerin çocuklarını Kickboks kurslarına yönlendirmelerini isteyerek, "Çocuklarımızı internet kafe ve sigara ve benzeri kötü alışkanlıklardan kurtarmamız gerekiyor, Onun için kickboks veya başka bir spor dalı hiç fark etmez. Çocuklarımızın mutlaka sporla ilgilenmelerini sağlamalıyız." dedi.