SON ŞAMPİYONLAR GÖZDE BAYERGİ VE KENAN GÜNAYDIN BAŞKAN SALİM KAYICI'NIN GÖZDELERİ


Ercan ATA / BÜKREŞ, - ANKARA'da yapılan K-1 Avrupa şampiyonası'nda Türkiye'ye altın madalya kazandıran Gözde Bayergi ve Kenan Günaydın, Bükreş'te yapılacak olan Full Contact Avrupa Şampiyonası'ndan da madalyalarla döneceklerini belirttiler.

Kick Boks Federasyon Başkanı Salim Kayıcı, gözdeleri haline gelen son iki şampiyondan da çok büyük başarılar beklediğini belirterek, ''İkisinden de madalya bekliyorum. Onlar son K-1 Avrupa Şampiyonası'nda ilk hedeflerini gerçekleştirdiler. Sırada ikinci hedefleri olan Full Contact Avrupa Şampiyonası'nda madalya kazanmak. Kick Boks'ta iki Avrupa ve iki Dünya şampiyonası var. İlki K-1 ikincisi ise Full Contact kategorisinde. Bu nedenle sporcularımızın yıl içerisinde çok yoğun bir kamp ve maç programları oluyor. Ama Milli takımımızda bulunan tüm sporcularımızı kutluyorum. Yarın başlayacak olan Avrupa Şampiyonası'nda her kiloda madalya bekliyorum diyebilirim. Sporcularımızın bunu başaracak güce, imana ve yüreğe sahip olduklarını düşünüyorum'' dedi.

Başkan Kayıcı bu güne kadar kendilerine verilen destekten dolayı çok mutlu olduklarını dile getirerek, "70 milyonun vergileri ile buralara geliyoruz. Spor Bakanımız Sayın Suat Kılıç'a ve spor Genel Müdürümüze çok teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Son K-1 Avrupa şampiyonu olan Gözde Bayergi ise "K-1 kategorisinde daha önce iki defa Avrupa şampiyonu olmuştum. Sıra Full Contact Avrupa şampiyonasına geldi. Bükreş'ten de madalya ile döneceğim. Burada madalya kazanarak iki farklı kategoride altın madalya kazanan ilk sporcu olmak istiyorum. Gelecek yıl Dünya şampiyonası Ülkemizde Antalya'da yapılacak. Ben iki defa Dünya şampiyonalarında finalde kaybetmiştim. Ama şimdi gelecek yıl ülkemde yapılacak olan bu şampiyonada kesinlikle Altın madalya kazanarak İstiklal Marşı'mızı okutacağım" diye konuştu.

K-1'in son şampiyonu Kenan Günaydın da, "Daha önce defalarca Dünya ve Avrupa şampiyonalarında final oynadım fakat ilk defa Türkiye'deki Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazandım" dedi.

Son şampiyon Günaydın, "Amacım Full Contact kategorisinde Romanya'dan altın madalya kazanarak ülkeme dönmektir. Yarın maçlarımız başlıyor. İnşallah iyi bir kura ile final yapacağım" diye konuştu.


EA