Keşan Gençlik Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Sadun İrcan, bu kararı takımda oyuncu kalmadığı için aldıklarını ve gelecek yıl 3’üncü Lig'de mücadele edeceklerini söyledi.

Geçen hafta içerisinde oyunculara kulüpten ayrılma izni verildi. Bu gelişme sonrasında, geçtiğimiz pazar günü de İstanbul deplasmanında oynayacağı Es Spor maçına çıkmayan Keşan Gençlik, ligden çekildiğini resmen Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF)’na bildirdi. TVF’nin www.tvf.org.tr Internet sitesindeki ilgili fikstürde, Keşan Gençlik Voleybol takımının 4-5 Şubat 2012 tarihlerindeki oynanacak müsabakalar arasında Keşan Gençlik’e yer verilmedi. Fikstürün altına ise ‘Keşan Gençlik ligden çekilmiştir’ ifadesi konuldu.

Keşan Gençlik Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Sadun İrcan, bu kararı takımda oyuncu kalmadığı için aldıklarını ve gelecek yıl 3’üncü Lig'de mücadele edeceklerini söyledi.

2’NCİ LİG MALİYETLİ

2’nci Lig’in maliyetli olduğuna dikkat çeken İrcan, Keşan’ın imkanlarının bu maliyetleri karşılamadığını belirterek, “Bu kararı yönetim kurulundaki, arkadaşlarla birlikte aldık. 2 sporcu arkadaşımızın antrenman ve maça gelmemesi üzerine böyle bir karar almaya mecbur olduk. Çünkü elimizde başka lisans hakkımız yok. Mevcut kadroda bulunan arkadaşlardan başka transfer yapamıyoruz. Eldeki kadroyla ligi götürmek zorundaydık. Bu kararla otomatik olarak 3’ncü Lig'e düştük. Sorun, sporcularımızın bu yöndeki kararlarından kaynaklandı. Kendileri oynasaydı mücadelemize devam edecektik. Bir sporcuyu zorla oynatamazsın.” dedi.

EDİRNE’DEKİ LİGDE MÜCADELE EDECEK

Sadun İrcan, bundan böyle pahalı dış transferler yerine öz kaynaklarına döneceklerini belirterek sözlerine şöyle devam etti:

“Gelecek yıl 3’üncü Lig'de Keşanlı sporculardan oluşan bir takımla mücadele etmek amacındayız. Bunun dışında yıldız kız voleybol takımımız, Edirne’deki ligde mücadele edecek. Uzun yıllar sonra yeniden kız takımımızla bir lige katılacağız. İlk maçımız 5 Şubat’ta Edirne’de oynanacak. 4 takımlı ligin kurulmasına katkıda bulunduk. 3 maç Keşan’da, 3 maç da Edirne’de oynayacağız”