Maçın 65. dakikasında Caner Erkin’in yerine oyuna dahil olan Kerim, Mevlüt Erdinç’e yaptığı nefis asistle karşılaşmaya damgasını vurdu. Fulham altyapısında dikkatleri üzerine çeken, bu sezon da kiralık olarak Cardiff City formasını giyen 19 yaşındaki gurbetçi oyuncu, orta alandaki başarılı futboluyla gelecek için ümit verdi. Türk bir baba ve Faslı bir annenin evladı olan Avusturya doğumlu Frei, 2012 yılında İsviçre Milli Takımı’nı bırakıp Ay-Yıldızlı formayı tercih etmişti.

Bundesliga takımlarından Fürh’te forma giyen Sercan Sararer’in ardından Kerim Frei’ı da Milli Takım’a kazandıran Abdullah Avcı ise genç yeteneği nasıl keşfettiklerini anlattı. Frei’ı Okan hocanın kendisine önerdiğini ifade eden Avcı, “Kerim Frei’yi bir sene önce Okan hocanın bilgisiyle izlemeye aldık. Videodan izlediğimiz gibi canlı olarak da takip ettik. Maçları izlememizin ardından ertesi gün biletleri alıp ailesiyle görüştük. 1993 doğumlu, 2 senedir Premier Lig’de oynuyor. Danimarka karşısında az süre almasına rağmen iyi bir resim ortaya koydu.” dedi.

Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen de Kerim’i Milli Takım’a kazandıran Avcı ve ekibini kutlarken, genç oyuncu için, “Kerim, oyun bilgisi ve yetenekleri kullanabilme açısından fazlasıyla gelecek vaat ediyor.” diye konuştu.