Rusya’da düzenlenen sezonun 10'uncu ayak yarışını birincilikle tamamlayan Kenan Sofuoğlu, kendi yaptırdığı pistte Avrupa Şampiyonası yapılacağı için çok heyecanlı olduğunu söyledi. Antreman yaptığı pistte şampiyonada yarışacak olduğunu belirten Kenan Sofuoğlu, şunları söyledi:

"Pisti daha önce yapmıştık ama padok alanı yeterli değildi. Avrupa Şampiyonası'nda yarışçı sayısı çoğalacağı için padok alanını büyütüyoruz. Sakarya Büyükşehir Belediyesi'de yardımlarını sürdürüyor. Çalışmalalar hızla sürüyor."

GENEL KLASMANDA BİRİNCİYİM

Açıklamasını, "2012de çok güzel geçti. 10 tane yarış tamamladık 13 yarıştan oluşuyor. Genel klasmanda birinciyim" diyerek sbürdürens Kenan Sofuoğlu, şöyle devam etti:

"Özellikle 3 yarışta yaşadığım sıkıntılar dizimle alakalı. Bu yüzden puan kaybım oldu ama hala 33 puanlık bir avantajım var. Son 3 yarışa geldik. Kalan yarışlardan 1 birincilik alırsam şampiyon olurum."

"KAWASAKİ İLE DEVAM"

Milli sporcu önümüzdeki sezon da Kawasaki ile devam edeceğini anlatırken de şunları söyledi:

"2013'lye görüşmelere başladık. Kawasaki ile 2013 yılında devam etmek istiyorum. Şampiyon oluruz olmayız orasını önümüzdeki yarışlarda göreceğiz. Motorumdan çok memnunum, takımım çok iyi. İyi hazırlanıyoruz. Moral olarak da her şey şu an için çok iyi gidiyor. Bir sporcu için en önemli olan şey moral bulduğu yerde yarışmasıdır. Kawasaki’de her şey iyi gidiyor. Nasipse 1 yıl daha Kawasaki ile Süpermoto’da devam etmek istiyorum."


AG(MB/AÖ) FOTOĞRAF