Spor Toto Süper Lig'de ikisi kendi evinde biri deplasmanda oynadığı 3 maçta galibiyete hasret kalan ve sadece 1 puan toplayabilen Kayserispor, Akhisar Belediyespor karşısında uzatma dakikalarında gelen golün şaşkınlığını ve üzüntüsünü yaşıyor. Maçın son dakikalarında, beraberlik golü öncesi ve sonrası taraftarın eleştirileriyle karşılaşan ve tribünle zaman zaman diyaloğa giren Kayserispor Teknik Direktörü Şota Arveladze, galip gelemedikleri için çok üzüldüğünü belirterek , "Futbolun yazılmamış kuralı var. Atamazsan gol yiyebilirsin. Son saniyede penaltı golü yedik. Üzgünüz. Oynadığımız futbol ve girdiğimiz pozisyonlara bakarsak mutlu olmamız gerekirdi. Kaç net pozisyon olduğunu 6'dan sonra saymadım. Çok çok üzgünüz. Türkiye liginde yeni katılan bir takım bile olsa bu kadar pozisyon bulamaz. İki puanı kaybettik" diye konuştu.

Tribünlerdan kendisini istifaya çağıran ve kaçan goller nedeniyle eleştiriye uğrayan Şota Arveladze  "Taraftar, 'Şota gol atsın' diyor. Maça girip ben mi atayım. Top bazen girmiyor. Bu maçta ben herşeye rağmen çok daha sabırlı gördüm taraftarı" dedi.

Kayserispor - Akhisar Belediyespor maçı sonrası Kayserili sporseverlerin bir bölümü teknik kadroyu istifaya çağırırken, bir bölümü de futbolculara ve yönetime destek verdi.

Öte yandan bir süreden beri teknik kadronun isteği, yönetim kurulunun desteğiyle A2 takımına gönderilen geçen yılın flaş isimleri Ömer Şişmanoğlu, Furkan Özçal konusunda Şota, iki genç oyuncununda takımdan ayrılmak istediklerine değinerek, ''Onlarsız yolumuza devam edeceğiz" diye görüşlerini belirtti. A2 takımında Furkan Özcal ve kaleci Navarro ile birlikte top koşturan Ömer Şişmanoğlu'nun Eskişehirspor'a gitmek istediği ancak yönetimin istediği bonservis bedeli yüzünden bu transferin gerçekleşmediği, genç oyuncunun da  kulüpten alacakları olduğu gerekçesiyle FİFA'ya başvurduğu ifade edildi

Kayserispor, 2012-13 sezonunda Süper Lig'in ilk maçında kendi evinde Bursaspor'a, ardından da Antalyaspor'a farklı yenildi. Dün oynadığı maçta ise ligin yeni ekibi Akhisar Belediyespor'la berabere kalarak puan cetvelinde en alt sıraya kadar indi.



OE(OE/Aİ)