Amrabat konusunda Kayserispor’un yoluna taş koyanlar olduğunu, ayıp ettiğini belirten onursal başkan Mehmet Özhaseki, şöyle devam etti:

"Transferin şartları, futbolun kuralları ve etiği her yerde aynıdır. Mukavelesi devam eden oyuncuya talip olacaksan önce kulübüyle konuşursun, satıyormusunuz, diye sorarsın, kulüp yok derse, devreden çıkarsın. Ama, öyle olmuyor. Amrabat’a alttan alttan ayar verir, ortaya düşürürseniz, bu ayıp olur. Benzer durumu, Ali Turan olayında da yaşadık. Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki Amrabat, Kayserispor’da yurt dışındakinden fazla para alıyor. Ama, biz ortaya çıkan mukavelesi devam eden ve satmayacağız, diye kesin tavır koyduğunuz oyuncuya, Kayseri’de aldığının iki üç milsi para gösterirseniz olmaz. Maalesef, Türkiye’de işler böyle yürüyor. TV’de sık sık seyrettiğimiz, gazetelerde demeçlerini fotoğraflarını gördüğümüz, sporun centilmenliğinden etiğinden söz eden, futbolun kurallarını kendine göre yorumlayanların, spor ahlakından söz edenlerin, kartondan yüzlerini görünce içimiz acıyor. Bunları söyleyenler, yanlış işler yapıyor. Spor dünyasının etiği ve kuralları bellidir. Buna uymak gerekir. Maalesef, futbol dünyasında bu tür şeyler çok sık oluyor. Farkli bir dünya futbol dünyası."

Üç büyüklerin Anadolu takımlarının yıldızlarını ayarttığını ve güçsüz bırakıp ezdiğine dikkati çeken Mehmet Özhaseki, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bırakın Amrabat’ı Kayserispor’dan ayartmayı. Türkiye Süper Ligi'ndeki 18 takım da iyi olsun, güçlü olsun. Birbirine yakın olsun ki, Türk futbolu Avrupa’da daha başarılı olsun. Maalesef, 3 büyükler Anadolu takımlarını konumları ve paralarıyla eziyorlar. Altlarını oyuyorlar. Baskı yapıyorlar. Ondan sonra Türk takımları Avrupa’da dökülüyor. Bunun vebali 3 büyüklerin boynuna. Zira, Anadolu takımlarının güçlenmesini, kadrolarında güçlü oyuncu olmasını istemiyorlar. Anadolu takımları da 3 büyükler de bu kafayla Avrupa’da elbette başarıya ulaşamaz."


OE(OE/AÖ) (FOTOĞRAF)