Süleyman Hurma, tesislerinde düzenlediği basın toplantısında önce göreve başladığı dönemi değerlendirdi. Önemli oyuncuları kadroda tutmayı başaramadıklarını belirten Hurma, Kayserispor'un UEFA kriterlerini hak eden tek kulüp olmasına rağmen hala forma reklamının olmadığını, loca ve tribün geliri elde edemediğini, bu koşullarda şampiyonluktan söz etmenin de mümkün olmadığını vurguladı.

Bu yıl kadroda yeniden yapılanmaya gittiklerini ve önemli transferler yaptıklarını anlatan Hurma, ''Övünerek söyleyebilirim ki 23 yaş altı 17 oyuncumuz Türkiye’de başka kulüpte yok. 30 yaş üstü bir, 30 yaşında bir oyuncumuz var ve diğerleri de 26 yaşında. 10 yıllık bir Kayserispor oluşturuldu’’ diye konuştu.

"HAKEM HATALARIYLA 5 PUANIMIZ GİTTİ"

Takımıının ligdeki ilk 3 haftasını da değerlendiren Süleyman Hurma, şöyle devam etti:

"Lige arzu ettiğimiz gibi başlayamadık. Ama, Bursaspor maçında çok üstün oynadık, 2 penaltımız verilmedi. 5, 6-0’a gidecek maçı kaybettik.  Aksiharspor maçında da 15-20 gol pozisyonu varken hem attığımız bir gol sayılmadı, hem de maç bitmişken tartışılır bir penaltı ile kaybettik. 5 puanımız gitti. Başkan Recep Mamur’la birlikte İstanbul’a gittik ve MHK başkanıyla görüştük. 2-3 senedir ardı arkası kesilmez şekilde Kayserispor aleyhine hakem hataları olduğunu, hataysa neden bizim lehimize olmadığını söyledik ve dikkatli olmalarını istedik. Umuyorum ki bundan sonra en azından bu konuda mağduriyet yaşamayacağız."

BURSASPOR’UN ŞAMPİYONLUĞU MUCİZE

Anadolu takımlarının içinde bulunduğu durum ve ekonomik yapısını da değerlendiren Süleyman Hurma, şöyle devam etti:

"İyi bir Anadolu takımı borçsuz kulüp olur. Zaman zaman UEFA kupalarına katılabilir, becerebiliyorsa, şansı denk geliyorsa kupa kazanabilir. Tesis yapar, milli oyuncular çıkarır, bu oyuncuları zaman zaman paraya dönüştürür ve kalıcı devamlı bir kulüp olur. Bu anlayış Kayserispor için çok uygun. Bunun haricinde bir şey yapmak Türkiye’deki ekonomik koşullarda mümkün değil. Yapan bir kulüp var, Bursaspor. Ama bu futbol mucizesidir. Biz mucize bekleyerek insanları aldatacak halimiz yok."

"FUTBOLCULARIMIZIN ARKASINDAYIZ"

Kayserispor’da 3 maç alınan başarısız sonuçların ardından futbolcuların ve teknik kadronun eleştirilmeye başlandığını hpatırlatan Süleyman Hurma, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hepimizin teknik kadromuza, futbolcularımıza yardım etme zorunluluğu var. Hocamızı buraya getirme nedenlerimiz hala devam ediyor ve güvenimiz her geçen gün artıyor. Oyun düzeni, her gün değişecek bir şey değil. Riskli bir oyun düzenimiz var. Büyük başarı elde edeceksek, bu oyun düzenini oturtmalıyız. Hedefte sapma yok. Kayserispor, Avrupa kupalarına katılmak için çok iyi kadro kurmuştur."

"FURKAN’IN GİTMESİ KULÜP TERCİHİ"

Süleyman Hurma, ayrılan futbolcularla ilgili soruya da şu cevabı verdi:

"Furkan'ın gitmesi, kulübün tercihidir. Kulübümüz 400 bin euro karşılığında sözleşmesini feshetti. İstediği kulübe gidebilir, Galatasaray’la anlaştı. Galatasaray’dan geçen yıl bize 2 milyon euro teklif gelmedi, kaldı ki gelebilirdi o günkü koşullarda vermezsiniz, bugün başka koşullar oluşur. Ama teklif yok. Onun yerinde Cleyton, Engin, Sefa, lazım olduğunda Cangele oynuyor. Bu tamamen sportif tercihtir. Tercihlerimiz doğru ya da yanlış olduğunu zaman gösterecek."


DÖ(OE/AÖ)  FOTOĞRAF