Spor Toto Süper Ligi'nde bu sezon oynadığı 6 maçta 4 puan toplayabilen ve 4-0’lık Gençlerbirliği yenilgisi sonrası teknik direktör Şota Arveladze’nın görevi bıraktığı Kayserispor’un kupa hezimeti kentte günün konusu oldu.

Kayseri’deki yerel gazeteler, sarı kırmızılı ekibin Ziraat Türkiye Kupası'ndan 3-1 yenilerek elenmesini okurlarına, ‘’Şota’nın istifası ile sarsılan Kayserispor Türkiye Kupası'na veda etti. Şota’sız da olmadı.(Star Haber) 3. Lig ekibine yenildik. Buda mı Şota yüzünden (Anadolu Haber), Kayserispor 3. Lig takımına yenildi. Şaka gibi (E Haber) Bu ayıp da size yeter, Rezalet (Kayseri Maç) Komedi, Acınacak hale güler olduk, tek tel dökülen Kayserispor 3. Lig takımına yenilerek elendi.(Tempo), Şota Arveladze’de gitti ama Kayserispor’da değişen bir şey yok. Kayseri sizinle gurur duyuyor (Yeni Haber)’’ başlıklarıyla ve çok sayıda eleştirel köşe yazısıyla duyurdu.

Kayserili sporseverler internet sitelerine ve sosyal paylaşım sitelerine sarı kırmızılı ekibin kupa yenilgisini eleştiren çok sayıda mesaj ve tweet attı. Grup 38 Taraftar Derneği de yayınladığı basın bildirisinde Kayserispor yönetimini istifa davet ederek, takımın bu hale gelmesinde görevini bırakan Şota’nın değil, yönetim ve genel menajerin sorumlu olduğunu duyurdu.

Öte yandan, teknik direktör arayışlarını sürdüren Kayserispor’da sarı kırmızılı kafile Mersin İdmanyurdu maçı deplasmanı için cumartesi günü otobüsle yola çıkacak. Kayserisporlu futbolcular dün gece tarifeli uçakla İstanbul’dan dönerek, Karpuzatan Tesisleri'nde kampa girdi. Sarı kırmızılı oyuncuları Mersin deplasmanına A2 takımı antrenörü Ertuğrul Seçme hazırlayacak.


OE(OE/Aİ)