Kadir Has Spor ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen törene Vali Mevlüt Bilici, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, ilçe belediye başkanları, üniversite rektörleri, yönetici, antrenör ve sporcular ile spor medyası katıldı.

Kayserimaç Gazetesi Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Salih Balcı ‘’Geleneksel hale getirdiğimiz bu oskarlarla, Kayseri’ye, ülke sporuna hizmet edenleri ödüllendirmek yüreklendirmek istedik. Kayseri’de spora gönül veren, Kayseri’nin adını dünya çapında duyuranlara ne mutlu’’ dedi.

Daha sonra Erciyes Master planı ile kayak ve dağcılık sporuna, Kayserispor, Erciyesspor, Kaskispor‘a katkılarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’ye onur ödülü FİFA kokartlı hakem Bülent Yıldırım’a yılın hakemi, Erciyessporlu Emrah Bozkurt’a yılın profesyonel oyuncu, Kaskispor antrenörü Ayhan Avcı’ya yılın antrenörü, Kaskispor menaceri Ahmet Bozbey’e yılın menaceri, Kaskispor’a yılın takımı kupaları verildi.

Melikgazi Belediye başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, Kayserispor eski Başkanı İbrahim Timuçin, Erciyesspor eski Başkanı Nuh Mehmet Delikan’a, halen Antalyaspor’da top koşturan Kayserispor’un eski kaptanlarından Ali Turan ile Bursaspor’un Kayserili oyuncusu İbrahim Öztürk’e Jüri özel ödülü takdim edildi.

27 dalda amatör ve profesyonel yönetici, antrenör ve sporculara ödül dağıtıldığı Yılın Oskarları töreninde yılın antrenörü kupasını alan Kaskispor antrenörü Ayhan Avcı, duygusal bir konuşma yaparak, ’’Avrupa Kadınlar Kupasını Kayseri’ye getiremeyip, ikincilikle yetindiğimiz için üzgünüz. Bize güvendiğiniz, desteklediğiniz için tesekkür ederiz. Gelecek yıl kupayı buraya getirmeye söz veriyoruz’’ şeklinde konuştu.

Yılın takımı ödülüne layık görülen Kaskisporlu kadın basketbolcular da salonda bulunanlar tarafından ayakta alkışlandı.