Potanın perileri, ilk kez katıldıkları FIBA Kadınlar Eurocup grup müsabakalarının ilkinde önce İsrail’in Macabbi Bnot takımını eledi. Kaskispor daha sonra Rusya’nın Dynamo Kursk, Belarus’un Olimpia Grodno ve İsrail Macabbi Bnot takımlarının da yer aldığı gruptan Rus temsilcisiyle birlikte 2'nci tura geçti. İsrail’in Elitzur Ramla takımını Türkiye ve İsrail’de oynanan karşılaşmalar sonunda eleyen Kaskispor, çeyrek finale yükseldi.

Kaskispor, bu kez de çeyrek finalde Fransa’nın Hainaut takımıyla yarı final mücadalesi yaptı. Kayseri’de ilk maçı 68-59 kazanan Kayseri ekibi, dün gece Fransa’da oynanan rövanş maçından 59-59 berabere ayrılan taraf olunca, Fransız ekibini elemeyi başarıp, yarı finalist oldu.

2 TÜRK TAKIMI EŞLEŞTİ

Yarı finale yükselen Kayseri Kaski'nin rakibi, bir diğer temsilcimiz Botaşspor oldu. Kaskispor Basın Sözcüsü Aydın Şerbetçioğlu, başarılı sonuçlarıyla ilgili olarak şöyle dedi:

"Biz sporu dostluk ve centilmenlik olarak görüyoruz. Yarı finale kadar gelene kadar Fransız ve İsrail takımlarına karşı verdiğimiz mücadele, elbette sportif açıdan da çok önemli. Kadın basketbolcularımızın aldığı galibiyetler ve bu takımları elemeleri elbette çok sevindirici."