KASKİspor, Kadınlar Basketbol Ligi’nde iki maçta da yenmeyi başardığı BOTAŞ’la, bu kez FİBA Kadınlar Euro Cup yarı final maçında karşılaşacak. Yarı final ilk maçının Perşembe günü saat 19.00’da Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi’nde oynanacağını söyleyen Kulüp Başkanı Ender Batukan, ‘’Yarı finalde iki Türk takımı karşı karşıya gelecek. Dolayısıyla kim kazanırsa kazansın finalde bir Türk takımı olacak. Bu son derece sevindirici. Biz Perşembe günü BOTAŞ’ı sahamızda yenerek rövanş maçına avantajlı skorla gitmek, ardından da finale yükselmek istiyoruz’’ diye konuştu.

Hem lig, hem de Avrupa’da başarıyı hedeflediklerini belirten Başkan Batukan, ‘’’İki kulvarda da sağlam adımlarla ilerliyoruz. Ligde lider Fenerbahçe’yi yenerek moral bulduk. Şimdi BOTAŞ’ı da yenip ligle kupada çifte sevinç yaşamak istiyoruz. Perşembe günü tüm basketbol severleri maça davet ediyoruz’’ şeklinde konuştu.

BOTAŞ, yarı finale İspanya’nın Gran Canariya’yı, KASKİ ise Fransa’nın Hainaut takımını eleyerek yarı finale yükselmişti. Kadınlar liginde ise KASKİ sahasında uzatmalarda 96-93, deplasmanda ise 78-69 yenmeyi başarmıştı.


DÖ(OE/Aİ)