Önce gruptan çıkmayı başaran ardından da İsrail temsilcisini eleyerek çeyrek finale kalan Kayseri Kaskispor, Fransız takımıyla eşleşti. Hainaut’un spor malzemelerinin uçaktan çıkmaması nedeniyle 3 saat geç başlayan maçı 4’üncü periyottaki müthiş performansıyla çevirmeyi başaran potanın perileri, perşembe günü deplasmanda rövanş maçını da kazanarak Kayseri’ye yeni bir zafer yaşatmak istiyor. Kulüp Başkanı Ender Batukan, zorlu maçla ilgili olarak şöyle dedi:

"Hainaut maçının zor geçeceğini biliyorduk. Öyle de oldu. Maçın 3 saat geç başlaması sporcularımızın konsantrasyon kaybına yol açtı. Ancak tribünleri dolduran ve geriye düştüğümüz dakikalarda bile takımı ateşleyen basketbolseverler bu zaferin mimarı oldu. Fransa’da da gurbetçilerin bizi yalnız bırakmayacağını düşünüyoruz. Önce geçen yılın şampiyonu İsrail’in Elitzur Ramla takımını eledik, bu kez de Fransız takımını devre dışı bırakarak, finale bir adım daha yaklaşmak istiyoruz."

Antrenör Ayhan Avcı ise Fransız takımını, deplasmanda da yenerek eleyeceklerine inandıklarını söyledi, "Fransa’ya yarı final vizesi almak için gideceğiz. Bunu başaracak gücümüz var. Bir bir zafer daha yaşatmak istiyoruz" diye konuştu.


DÖ(OE/AÖ)(FOTOĞRAF)