Kartal, Sezer’de ısrarcı; Batuhan, Es Es’e dönüyor

Beşiktaş, cuma günü sona erecek ara transferde son hamlesini yapmak üzere.

Özellikle deplasmanda 2-1 kaybedilen Galatasaray derbisinde Hugo Almeida’nın forvetteki yedeğini bulamayan Siyah-Beyazlılar, Teknik Direktör Samet Aybaba’nın, “Asıl sorun, hücum hattı ile orta saha arasında bağlantı kopukluğu.” raporuyla harekete geçti. Sezer Öztürk için Fenerbahçe’yle bir kez daha temas kuran yöneticiler, girişiminde başarısız olursa bu mevkideki alternatiflere yönelecek. 10 gündür boğaz enfeksiyonunu gerekçe göstererek idmanlara çıkmayan genç golcü Batuhan Karadeniz ise 1 yıllığına kiralandığı Eskişehirspor’a geri dönüyor.

Kartal, ikinci tescil döneminde şu ana kadar İstanbul BŞB’nin 25 yaşındaki sol beki Gökhan Süzen, A.Gücü’nün 18’lik forveti Sinan Kurumuş, Trabzon’un 1995 doğumlu golcüsü Batuhan Bilgiç ile Ukrayna temsilcisi S.Donetsk’in 24’üne basan Brezilyalısı Dentinho’yu aldı. Sezonun ikinci yarısına İnönü’deki 1-1’lik İstanbul BBSK beraberliğiyle giren İstanbul ekibi, TT Arena’da yaklaşık yarım saat 10 kişi mücadele eden Cim Bom’a gol dahi atamayınca kadro zafiyeti iyice gün yüzüne çıktı. İleri uçtaki sıkıntıdan dert yanan Samet Aybaba’nın ilk talebi Sezer Öztürk oldu. Sezon öncesi girişimler yaptığı yetenekli isimde mutlu sona ulaşamayan futbol komitesi, Sarı-Lacivertlilerin kapısını yeniden çaldı. Mayıs 2015’e kadar sözleşmesi bulunan 27 yaşındaki oyuncunun bonservisiyle ilgili pazarlıkların devam ettiği süreçte Sezer’den net açıklamalar geldi.

Sarı Kanarya’nın Fransız Lille’den Faslı Yunus Belhanda’yı ısrarla istemesiyle moralinin bozulduğu öğrenilen Sezer, kulübünün kendisini gözden çıkarması ve görüşmesine izin vermesi halinde Beşiktaş’la masaya oturabileceğini söyledi. Almanya’nın Köln kentinde dünyaya gelen gurbetçi yıldız, 2011-2012’de 2 milyon 750 bin Euro ve Abdülkadir Kayalı karşılığında 5 yıllık mukavele imzaladı; ancak sakatlıklar sebebiyle bir türlü yeterli performansa erişemedi. Beşiktaş’ta bir sıcak gelişme de Batuhan Karadeniz cephesinde yaşandı. Hocasının verdiği şansı iyi değerlendiremeyen ve disiplinsiz davranışlarıyla tepki çeken Batuhan’ın kontratı feshediliyor. 21 yaşındaki futbolcu, kiralandığı Eskişehirspor’un yolunu tutuyor.

Beşiktaş, sermaye artırımına gidiyor

Beşiktaş AŞ, bedelli sermaye artırımına gideceğini Borsa’ya bildirdi. Çıkarılmış sermayenin, 500 milyon liralık kayıtlı tavan içerisinde, tamamı nakden karşılanmak üzere 40 milyondan 240 milyon TL’ye yükseltilmesi kararlaştırıldı. Artışın, öncelikle Futbol AŞ’nin yüksek faizli borçlarının kapatılması için önemli olduğunu vurgulayan Mali İşlerden Sorumlu Yönetici Berk Hacıgüzeller, 30 Kasım 2011 itibarıyla 33,1 milyon liralık faaliyet zararının, bir yılda 4,5 milyona indirildiğini açıkladı.