KARTAL FİNALE GAZLADI

Beşiktaş MilangazMacaristan’da düzenlenen Eurochallenge Cup Final-Four’undaki ilk maçında ev sahibi Szolnoki Olaj’ı 64-60 yenerek finale çıktı.
Maça boyalı alan sayılarıyla başlayan temsilcimiz 3. dakikayı 6-5 önde geçse de, rakibin hızına ayak uydurup, hücumda da tercih hataları yapınca ev sahibi art arda dış şut isabeti buldu ve ilk periyodu 17-13 önde bitirdi. 2. çeyrekte daha kontrollü oynayan Beşiktaş, Bonsu, Ersin ikilisiyle skor üstünlüğünü de ele almayı başarıp, devreyi 33-30 önde tamamladı.
İkinci yarı karşılıklı basketlerle başlarken, 25. dakikayı 41-40 önde geçen temsilcimiz, kalan bölümde rakibine sayı şansı tanımadı, Hawkins ile son çeyreğe girilirken farkı 7’ye çıkardı: 47-40.
Son çeyreğin başında farkı 10 sayıya (50-40) çıkaran Beşiktaş, rakibin bulduğu art arda üçlüklere engel olamayınca ara kapandı. 37. dakikada Trotter’in basketiyle skor 56-56’ya geldi. Ancak kalan bölümde Erceg ve Arroyo ile faul çizgisinden bulduğu basketler, temsilcimizin mücadeleden 64-60 galip ayrılmasını sağladı.

Tribünler dolmadı
Macar taraftarlar, Debrecen şehrindeki karşılaşmaya fazla ilgi göstermedi. 8 bin kişilik Fönix Arena’nın yarısına yakın bölümü boş kalırken, bu atmosfer temsilcimiz için avantaj oldu. Yaklaşık 30 kişilik Türk taraftar ise Beşiktaş Milangaz’a destek olmak için tribünde yerlerini aldı.

 

Sözer’in sevinci
Beşiktaş Milangaz’da yeni yönetimin basketbol şube sorumlusu Abdullah Sözer ile şubenin bu noktaya gelmesinde önemli payı olan eski şube sorumlusu ve kafile başkanı Şeref Yalçın karşılaşmayı birlikte izledi. Sözer, zor da olsa gelen finalin sevincini yaşadı.
 

 

Finalde rakip Fransız Chalon
Beşiktaş Milangaz’ın, Eurochallenge Cup finalindeki rakibi Fransa temsilcisi Elan Chalonoldu. Yarı finalde Rus Triumph Lyubertsy ile karşılaşan Chalon, baştan sona üstün oynadığı karşılaşmada ilk periyodu 20-17, devreyi de 49-33 önde kapadığı maçta son çeyreğe de 64-52 galip girdi, farkın 5 sayıya kadar inmesine engel olamasa da, son dakikalardaki atağıyla mücadeleyi 84-69 kazanmayı bildi. Final yarın TSİ 21.30’da oynanacak.