Geçen sezonun ikinci yarısındaki, 29 Ocak tarihli karşılaşmada Yılmaz’ın golüyle 1-0 galip gelen Karşıyaka, 2012’nin son derbisinde ise Göztepeli Hamza’nın kendi ağlarını iki kez havalandırdığı fileleri 2-0’lık skorla güldü. Yüzüncü yıl hedefi olarak koyduğu Süper Lig’e yükselmesi başaramayan yeşil kırmızılılar, ezeli rakiplerine karşı elde ettikleri iki galibiyetle teselli buldu.

Derbi zaferi Karşıyaka'nın 1 Kasım’daki 100'üncü kuruluş yıldönümü kutlamalarının coşkusunu da artırdı. Perşembe fener alayı eşliğinde Anayasa Meydanı’ndan kulüp binasına yürüyecek olan Karşıyakalılar, kuruluş yılı olan 1912’ye ithafen saat 19.12’de sahil boyunca meşale şov yapacak. Törene futbol, basketbol, voleybol takımları ve altyapıdaki sporcular da katılacak. Yöneticiler, kulübün kurucusu Zühtü Işıl’ın Bornova’daki kabrini ve dört yıl önce Banvit deplasmanına giderken yaşamını yitiren Özgür Soylu’nun ailesini ziyaret edecek.

PRİME ZAM

Göztepe galibiyetinin hemen ardından futbolculara yemek veren Başkan Cihan Büyükoral, galibiyet primini, 1000 TL zam yaparak 4000 TL’ye çıkardıklarını açıkladı. Takıma bu parayı hafta içinde dağıtacaklarını belirten Başkan Büyükoral, "Derbi öncesi yaptığımız konuşmada hem rekabetin önemine hem de 1 Kasım’daki 100'üncü yıl kutlamamıza dikkat çekmiştik. Futbolcular bize müthiş bir sevinç yaşattı. Taraftarlarımız da derbide kendilerine yakışır şekilde, centilmence destek verdi. Camiamızın da desteği artarsa bu ekibin önü açık" dedi.


EK(YC/AÖ)