KONTROLLU BİÇİMDE STADA GETİRİLDİLER

Karşılaşma için Atatürk Stadı'nın Mersinli tarafındaki kale arkası tribünde 4200 kişilik kontenjan ayrılan sarı kırmızılı taraftarlar, saat 13.00’ten itibaren Bölge Metro İstasyonu’nda toplandı. Saat 15.00’e kadar stada alınması planlanan Göztepeli taraftarlar, çevik kuvvet ekipleri ve 4 zırhlı aracın kontrolünde saat 15.30’da stada ulaşabildi.

YABANCI MADDEYE İZİN VERİLMEDİ

Polis, olay çıkması ihtimaline karşı, taraftarların geçtiği güzergahtaki benzin istasyonlarındaki marketlerin satış yapılmasına izin vermedi. Stada tek kapıdan sıkı bir aramayla giren Göztepe taraftarları, 17.00’de tribüne girebildi. Polis, konfetinin yanı sıra patlayıcı madde, bozuk para, çakmak gibi eşyaların da stada sokulmasına izin vermedi.

STADA ALINMADILAR

Uygulamaya karşı çıkıp aşırı alkollü olduğu belirlenen biri bayan 30 taraftar, stadın çevresinden uzaklaştırıldı. Bu arada arkadaşlarıyla yaşadığı tartışma sırasında başından yaralanan Göztepeli bir taraftara sağlık ekipleri müdahale etti.

BARİKAT OLUŞTURULDU

Göztepeli taraftarlar stadın kapısında beklerken kapalı tribüne giren Karşıyaka taraftarlarla aralarında karşılıklı küfürleşme yaşandı. İki grup arasında barikat oluşturan polis, olayların büyümesine izin vermedi.


EK(YC/AÖ) FOTOĞRAF