Şaban, 6 Temmuz’da 100 bin TL’lik alacağının 30 gün içinde ödenmesi için kulübe TFF kanalıyla ihtar gönderdi. Yeşil-kırmızılıların 13 Temmuz’da, “Oyuncunun geçen sezondan kalan cezaları kesildiği için alacağı 60 bin TL’dir” şeklindeki cevabı, Şaban’ın avukatı tarafından teyit edildi. Yönetmelik gereği, TFF’den ihtarın ilk geldiği gün olan 6 Temmuz’da başlayan 30 günlük ödeme süresini, itiraz ettikleri gün olan 13 Temmuz’dan itibaren saymaya başlayan Karşıyaka, yasal süreyi aşınca Şaban serbest kaldı.

Karşıyakalı yöneticilerin, geçen hafta yaptıkları hatayı farketmelerine rağmen, 60 bin TL’lik meblağı hemen toparlayamadıkları için parayı 24 saat gecikmeli yatırdıkları bildirildi. Transfer döneminde Bursaspor’un Şaban için yaptığı 500 bin TL teklifini reddedip, genç santrfora 1,5 milyon TL fiyat biçen Karşıyaka, en önemli silahının bedava elden kaçmasına seyirci kalmış oldu. Bir grup yönetici, Futbol Şubesi’ni yönetecek ayrı bir ekip kurmadığı için Başkan Cihan Büyükoral’ı suçladı. Boluspor’da anlaşacağı iddia edilen Şaban’ın yerine santrfor arayışının başladığı açıklandı.

ERKEN ÖDEDİK İDDİASI

Karşıyaka yönetimi, sözleşmesini tek taraflı fesheden Şaban’a, yasal sürenin dolmasından 12 gün önce ödeme yapıldığını, genç futbolcunun haksız fesih işleminde bulunduğunu iddia etti. Kulüpten yapılan yazılı açıklamada, Şaban’ın avukatından noter aracılığıyla gelen ödeme ihtarının 20 Temmuz’da kulübe ulaştığı belirtilerek, “19 Ağustos’a kadar süremiz olmasına rağmen yönetim olarak parayı 12 gün erken yatırdık. Haksız fesih işlemi yapıldı. TFF nezdinde yasal girişimlerimiz başladı. Takımla antrenmanlara çıkması için Şaban'a noter ihtarnamesi çektik” denildi.


EK(YC/Aİ)