BÜYÜKORAL: BİZ VARIZ

Cihan Büyükoral kongre üyelerine hitaben yaptığı konuşmada ligler devam ederken Karşıyaka Belediyesi ve Yaşar Holding’ten yapılan, 'Gelecek dönemde yokuz' açıklamalarının aday olmasını tetiklediğini söyledi. Başkanlığa 22 yıl aradan sonra soyunan Büyükoral, “Onursal Başkan Selçuk Yaşar’ın isteğiyle adaylarla görüşen Özer Kırca beni muhatap almadı. Ben 33 yaşında başkanlık yaptım, 56 yaşında rahatlıkla yaparım. Borçlar için ödeme takvimi oluşturacağız Taslak bütçeyi arttırırız, ama azaltmayız. Futbolda en az play-off’a kalacak duruma geleceğimize, altyapıya ve tesisleşmeye önem vereceğimize söz veriyorum” dedi.

YEŞİL: ADAYLIK BİLE GURUR

Onursal Başkan Selçuk Yaşar’ın isteğiyle başkan adaylarıyla görüşen Özer Kırca’nın ismini lanse ettiği Azad Yeşil, “Herkesin desteği sağlanırsa aday olacağımı belirtmeme rağmen gelinen durumda sorumluluktan kaçmadım. Karşıyaka’da aday olarak yarışmak bile gurur verici. Borçlardan doğru planlamayla kurtulabiliriz. Futbolcu istikrarını sağlayacağız. Karşıyaka Stadı’nı ya çimlendireceğiz ya da suni çim yapacağız. Yeni stat konusunda çok çalışacağız. Seçilsem de seçilmesem de kulübe desteğim sürecek” diye konuştu.

BORÇ 19 MİLYON

Nikah Sarayı’ndaki kongrede Karşıyaka’nın toplam borcu 19 milyon TL olarak açıklandı. Yeşil-kırmızılılar 22 milyon Lira olarak planlanan geçen yılın taslak bütçesinden 2 milyon 278 bin Lira açık verdi. Eski yöneticilerin toplam alacağı 1 milyon 400 bin Lirası temlikli olmak üzere 3 milyon 612 Lira. Eski-yeni oyuncu kadrolaranına ise toplam 8 milyon Lira borç var. 2012-13 sezonunun tahmini taslak bütçesi 24 milyon Lira olarak belirlendi.

YEŞİL'DEN İDDİA

Oy kullanma işlemine geçilmeden önce söz alan Azad Yeşil listesindeki bazı isimlerin tehdit edildiğini söyleyip, “Biz buraya kol kola seçime girip, kol kola çıkmaya geldik. Bu şartlarda sağlıklı bir oylama olma” dedi.

AK Parti İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin Yeşil’in listesindeki belediye meclis üyeleri Tanfer Kemerli ve Kemal Büyükkesim’i tehdit ettiği iddia edildi. Taraftarların tepkisine rağmen Eski Futbol Şube Sorumlusu Osman Dal da Yeşil’in listesinde yer aldı. Dal, sağlık sorunları nedeniyle kongreye gelmedi. Yeşil’in listesine gireceği iddia edilen Ali Erten, Büyükoral’ın listesinde seçime girdi.



EK (RT)