Olağanüstü genel kurulu güven tazelemek ve ekibini yenilemek için Şubat 2013’te düşünebileceğini söyleyen Başkan üyükoral, ilan krizi sonrası istifa eden üç yöneticinin, görev bölümünde beklediklerini bulamadığı için ayrıldığını öne sürdü. Başkan Büyükoral, kendisine sert eleştiriler yönelten yönetici Şekip İriboz’u da istifaya davet etti.

Mayıs ayının kongre için geç bir tarih olduğunu bu nedenle şubat ayını düşündüğünü vurgulayan Başkan Büyükoral, genel kurulda 28 olan üye sayısını da eskisi gibi 14’e indireceğini açıkladı. "Heyecanını kaybetmeyen arkadaşlarımla yola devam edeceğim" diyen Başkan Büyükoral, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Göreve gelişimizin üzerinden henüz 35 gün geçmişken, bu kadar ağır eleştirilmeyi camianın takdirine bırakıyorum. Beni istifaya davet eden taraftarların transfer heyecanını anlıyorum. Ancak kabul etmek gerekir ki, değişim, dönüşüm sancılı oluyor. Kongreden bu yana gecemi gündüzüme kattım. Vicdanım çok rahat. İcraatlar zamanla anlaşılır. Meyveleri toplamak süre alır."


EK(YC/AÖ)