YOĞUN İLGİ 

İZMİR’in heyecanla beklediği derbiye taraftarların ilgisi yoğun oldu. Mersinli tarafındaki kale arkası tribünde 4200 kişilik kontenjan ayrılan Göztepeliler müsabakanın başlamasına 2 saat kala yerlerini aldı. Tribünleri bayraklarla süsleyen sarı-kırmızılı futbolseverlerin sayısı, biletsiz girenlerle birlikte 6 bine yaklaştı. Emniyet güçleri ve bariyerlerle taraftarlar arasında güvenlik alanı oluşturuldu.

KURULUŞUNUN 100. yıldönümünü 1 Kasım Perşembe günü kutlayacak Karşıyaka’da taraftarlar derbi öncesi yüzlerce bayrak ve pankartlarla şov yaptı. Yeşil-kırmızılılar açık tribünde bayraklarla kuruluş yılını simgeleyen 1912 yazdı. Bu arada Karşıyakalıların kapalı tribüne gidişleri sırasında kapıda kargaşa yaşandı. Kısa bir süreliğine ardına kadar açılan kapıdan yüzlerce taraftar içeri akın etti.

LİGDE geçen sezonun ikinci yarısında oynanan derbide Göztepe’nin teknik patronu olarak sahaya çıkan Cihat Arslan, bu kez 19 yıl önce formasını giydiği Karşıyaka’nın teknik direktörü olarak ikinci kez bu büyük heyecanı yaşadı. Cihat Arslan, takımını sahaya Tavşanlı Linyitspor deplasmanının ilk 11’inde değişiklik yapmadan sürdü.

GÖZTEPE’nin başında ilk maçına çıkan Teknik Direktör Kemal Kılıç takımda 4 önemli değişikliğe gitti. Kılıç, tribünden izlediği Adanaspor randevusundan farklı olarak Yasin, Fatih Yiğen, Ahmet ve cezalı Aytek’in yerine Şaban, affedilen Weeks, cezaları biten Veli ile İlhan’ı oynattı. Göz-Göz’de Samsunspor maçından sonra ilk kez forvette Şaban-Buval ikilisi birlikte oynadı.

KARŞIYAKALI taraftarlar, sezon başında olaylı bir şekilde yeşil-kırmızılı ekipten ayrılıp Göztepe’ye transfer olan Şaban’a karşılaşma öncesi büyük tepki gösterdi. Küfürleri duymamak için sahaya kulaklıkla çıkan golcü futbolcu, tepkilerden etkilenmemeye çalıştı. Göztepeli taraftarlar ise genç oyuncuya büyük sevgi gösterisirnde bulundu.

PINAR Karşıyakalı basketbolcular ve KSK’li voleybolcular da derbi maçta tribünlerdeki yerlerini alıp, futbolculara destkek verdi. İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay, karşılaşma öncesi iki kulübün taraftar liderleriyle görüşüp, "Birbirinize küfür etmenizi tasvip etmesem de engelleyemem ama benim görevli polisime herhangi bir yabancı madde atılırsa affetmem" dedi. Maçta 2400 polis, 300 özel güvenlik mensubu görev yaptı.

KARŞIYAKA Başkanı Cihan Büyükoral ve Göztepe Başkanı İmam Altınbaş derbiyi protokol tribününde birlikte izledi. İmam Altınbaş bu sezon İzmir’de ilk kez maça geldi. Derbiyi basın tribününden de 4 İsviçreli gazeteci takip etti.

FUTBOLCULAR sahaya down sendromlu çocuklarla elele çıktı. Cumhuriyet Bayramı arefesindeki derbide iki takım taraftarları İstiklal Marşı esnasında dev bayraklar ve Atatürk posterleri açtı. Göztepeli Weeks ve Halil Karşıyaka yedek kulübesine kadar gidip eski teknik direktörleri Cihat Arslan’la selamlaştı. Göztepeliler başlama düdüğünden önce takımlarını el ele tribüne çağırıp konfeti yağdırdı.


EK(YC/AÖ)