Takımdaki ortamın çok iyi olduğunu belirten Mehmet Yıldız, "Takım kenetlendi. İyi bir birliktelik var. Bu birliktelik takıma son 4 haftada 10 puan kazandırdı. Bu maçlardan 3 tanesini de 6 gün içinde oynadık. Şimdi Eskişehirspor deplasmanından galibiyet elde ederek çıkışımızı sürdürmek istiyoruz. Çalışmalarımız bu yönde" dedi.

Eski takımı Eskişehirspor'un kendisi için ayrı bir anlam ifade ettiğini söyleyen Mehmet Yıldız, "Eskişehir güzel bir şehir. 6 aylık bir zaman geçirdim orada. Artık Karabükspor'un futbolcusuyum. Bizim Eskişehirspor'dan daha çok puana ihtiyacımız var. Dolayısıyla oradan galibiyetle dönmek istiyoruz. Benim için değişik bir maç olacak. Ama profesyoneliz sonuçta. Yarın birgün başka bir takımda olup Karabükspor'a karşı da oynayabilirim. Ama şu anda benim için önemli olan Karabükspor'un alacağı başarı" diye konuştu.

Mehmet Yıldız, Karabükspor'da uzun yıllar futbol oynamak istediğini açıklayarak, şöyle konuştu:

"Şu anda 1,5 yıllık bir mukavelem var. Bu mukavele bittikten sonra şartlar neyi gösterir neyi götürür bilmiyorum. Şunu iyi biliyorum burada taraftarın bana inanılmaz bir sevgisi oluştu. Bu sevgi beni inanılmaz derecede mutlu ediyor. İnşallah bu hep böyle gider ve hep birlikte mutlu, hep birlikte başarılı oluruz ve uzun süre burada forma giyerim"