Kardemir Karabükspor hafta sonu sahasında karşılaşacağı Gençlerbirliği maçının hazırlıklarına başladı. Skibbe gözetiminde yapılan antrenmana sakat olan Mabiala, Uğur ve Mehmet Yıldız ile hasta olan Lua Lua ve Bilal katılmazken Gökhan Ünal ise düz koşu yaptı. Gençlerbirliği ile aralarında çok büyük bir fark olmadığını belirten Skibbe, antrenmanın bitiminde yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Eskişehirspor karşısında yaptığımız hataları Gençlerbirliği karşısında da tekrarlarsak sıkıntı yaşamamız muhtemel. Forvette oynayan çabuk oyuncuları var. Eskişehirspor maçından önce oynadığımız 3 karşılaşmadaki takım formumuzu yakalamamız lazım."

Eskişehirspor maçında yaptıkları iyi ve kötü şeyleri gözden geçirerek çalışmaları gerektiğini ifade eden Skibbe, şöyle devam etti:

"Her zaman söylediğimiz gibi defansif oyunumuzu daha çok geliştirmemiz gerekiyor ki ilerdeki gol pozisyonlarımız artsın ve ileriye daha rahat çıkabilelim. Takım halinde yaptığımız iyi işler olduğu zaman puan ya da puanlar çıkıyor. Takım halinde iyi oynamadığımız zaman ise maçlarda büyük sıkıntı yaşıyoruz. Bireysel mücadele yönünden bir sıkıntı yok ama takım mücadelesi önemli. Takım mücadelesi olmadığı zaman ligdeki kaliteli takımlar cezayı hemen kesebiliyor. Onun için takım mücadelesini iyi yapmamız ve hataları azaltmamız lazım ki bu güçlü ligde daha iyi bir duruma gelelim."



BD(MÇ/AÖ) FOTOĞRAF