Kardemir Karabükspor Basın Sözcüsü Ziya Alak kulüpte basın toplantısı düzenleyerek, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Ligin İlk 4 haftasında zorlu maçlar oynadıklarını belirten Ziya Alak, "Bu maçlarda istemediğimiz sonuçlarla karşılaştık. Sonraki maçlarımız da ise kendimize geldik ve sıralamada yukarıya doğru çıkmaya başladık. Her geçen gün takım iyiye gidiyor. Kimse endişelenmesin. İnşallah başarı grafiğimiz böyle devam edecektir ve istediğimiz sonuca ulaşacağız. Hocamızın takım iskeleti oluşturma süreci biraz uzadı. Şu anda hangi mevkide kimlerin oynayacağı aşağı yukarı belirlenmiş durumda. Skibbe, Eskişehirspor'u çalıştırdığında ilk 7 haftada 7 puan almıştı. Daha sonraki haftalarda topladığı 30 puanla takımı üst sıralara taşıdı. İnşallah bizde de böyle olacaktır" dedi.

Alak, Eskişehirspor deplasmanına gideceklerini hatırlatarak, "Ligde herkes herkesi yenebiliyor. Hiçbir takımı gözümüzde küçümsemiyoruz, büyütmüyoruz. Maçlarda da mücadelemizi bu şekilde sürdürüyoruz. Taraftarlarımız başarı geldikçe tribünleri dolduruyorlar. Taraftarlarımızı bu maçta sevindirmek istiyoruz" diye konuştu.
Spor kamuoyunda ligde düşecek takımlar arasında kendilerinin de gösterildiğinin sorulması üzerine, Alak şöyle cevap verdi:
"Geçtiğimiz yılda aynı şeyler ilk yarı itibariyle bize söyleniyordu. Kesin ligden düştü diyorlardı. Ama biz ikinci yarıya başlarken yaptığımız transferlerle ligde kalmayı başardık. Ben ligde kimseye kesin düşer diyemiyorum. Çünkü onların da ikinci yarıda ne yapacağını kimse kestiremez, bilemez. Matematiksel anlamda kesinleşmedikten sonra bir takıma ligden düşer gözüyle bakmak yanlış olur. Bu tür söylemlerin de takımlar üzerinde olumsuz bir hava yaratacağına da inanmıyorum"


BD(MÇ/Aİ)