İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı ertelendiği için hafta arasını maç yapmadan geçiren Kardemir Karabükspor, İstanbul'dan döner dönmez pazar günü sahasında Samsunspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarına başladı.

Teknik direktör Bülent Korkmaz gözetiminde gerçekleştirilen antrenmana sakatlıkları dolayısıyla Deumi, Şenol, Mehmet Çakır katılmazken, Erkan ve Anıl ise düz koşu yaptı. Yeni transferler Ergin Keleş ve kaleci Bora ilk kez takımla birlikte antrenmana çıktı.

Ligin alt sıralarındaki takımların oynayacakları karşılaşmaların kendilerini çok yakından ilgilendirdiğini belirten Futbol Şube Sorumlusu İsmail Durak, "Ligin alt tarafı kaynıyor. Biz buradan mümkün olan en kısa sürede üst sıralara çıkarak küme düşme pozisyonundan ayrılmak istiyoruz. Bunun için de takım bütün gayretiyle, azmiyle çalışıyor. Biz hocamıza ve futbolcularımıza güveniyoruz. Bu takım bulunduğu konumdan mutlaka çıkacaktır. Samsunspor'u yenerek sahamızdaki galibiyet serimizi devam ettirmek istiyoruz. Bütün enerjimizi bunun için harcıyoruz. Kim daha fazla puan toplarsa bu ligde kalacak ve bu takımda Karabükspor olacak" dedi.

Durak, deplasman maçlarında puan alamadıklarını ifade ederek, "İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile bu şanssızlığımızı kıracağız diye düşünüyorduk. Hava koşulları nedeniyle bu maç ileri bir tarihe ertelendi. Bundan sonraki ilk deplasman maçımızda bu şanssızlığımızı kırarak puan alacağız. Futbol Federasyonu'nun, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçını ne zaman oynatacağı konusunda bir fikrimiz yok. Daha sonra değerlendirilecek bir konu" diye konuştu.

Teknik direktör Bülent Korkmaz'ın ara transfer döneminde istediği oyuncuların alınması durumunda takımın düşmeyeceğini dair garanti verdiğinin sorulması üzerine İsmail Durak, şöyle konuştu:

"Profesyonel takımlarda hocanın istemediği oyuncunun alınması söz konusu olamaz. Ara transfer döneminde Bülent Korkmaz'ın isteği doğrultusunda 11 oyuncuyla anlaşarak kadromuza kattık. Hocamızın isteği doğrultusunda yine 13 tane oyuncumuzla yollarımızı ayırdık. İsmail İsa'yı seneye takıma dönmesi koşuluyla kiralık olarak Elazığspor'a verdik. Şimdiye kadar hocamızın isteği doğrultusunda bütün oyuncuları aldık. Ben hocamızın verdiği sözü tutacağını düşünüyorum. Biz bu takımın ligde kalacağına inanıyoruz" dedi.