Nevzat Şahin, Trabzonspor maçından sonra spor kamuoyunda Kardemir Karabükspor üzerinden Türkiye Futbol Federasyonu'nun konuşularak yıpratılmasının kendisini çok üzdüğünü belirtti. Camia olarak saha zeminin bozuk olması nedeniyle herkesten özür dilediğini ifade eden Şahin, "Futbolcu sağlığı çok önemli, haklılar. Böyle bir sahada oynamak bizde istemezdik. Biz gerekli mesajları aldık. Bir tek ölüme çare yok. 20 gün önce bu saha Türkiye'nin en güzel zeminine sahipti. Ama çeşitli nedenlerle, elden gelmeyen nedenlerle bu zemin bu hale geldi. Hemen müdahale yaptık. Gerekli şeyleri yapmaya devam ediyoruz" diye konuştu.

Eleştiriye her zaman açık olduklarını söyleyen Şahin, "Ama bu olay bu kadar gündemde tutulup da özellikle TFF'nin bizim üzerimizden laf işitmesi, yıpratılması bir başkan, bir sporsever olarak beni çok üzdü. TFF iyidir, kötüdür ve insanlar tartışılabilir. Ama kurumların yıpratılmaması lazım. Çünkü bütün futbol ailesinin bu kuruma ihtiyacı var. Nerede istiyorlarsa orada oynarız. Hiç sorun değil. Federasyonumuzun başkanı, yönetim kurulundan çok özür diliyorum. Böyle bir eleştiriye biz vesile olduğumuz için" diye konuştu.

Geçtiğimiz sezon 3-1 kaybettikleri Trabzonspor ile deplasmanda oynadıkları maçı hatırlatan Şahin, şöyle konuştu:

"Futbolcumuz Deumi o maçta sakatlandı ve hala sakat. Ama biz bunu hiçbir zaman sahaya, zemine bağlamadık. Trabzonspor bizim ağabeyimiz. Karadeniz'in temsilcisi. O yüzden Trabzonspor bizim her zaman örnek aldığımız, gururlandığımız bir takım. Belki küçük, belki figüran olarak görülebiliriz. 4 tane ağabeyimiz bize önce sevgi gösterecek, bizden de saygı bekleyecekler. Buna da hakkımız vardır. Kimin kimle derdi varsa onunla biraraya gelerek onunla çözsün. Anadolu kulüpleri olarak bizde bir değeriz. Kimse bize figüran olarak bakmasın. Ağabeyimize yakışmıyor. Ağabeylerimizden sevgi bekliyoruz. Geçen yıl yaşadığımız kaos ortamını yaşamamak için hoşgörülü hareket etmemiz gerekiyor."

BD(MÇ/SSA)