Nevşehir’in Ürgüp İlçesi'ne bağlı Ortahisar Beldesi’nde 27 Haziran 2012 çarşamba günü başlayan festivalde, Kapadokya’nın açık hava müzesini andıran tarihi ve kültürel güzelliklerinin bulunduğu doğa harikası mekanlar gezildi. Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından gelen amatör bisikletçiler, Kapadokya’da binlerce yıl içinde rüzgar ve yağmur sularının aşındırmasıyla oluşan peribacaları manzarası eşliğinde pedal çevirdi.

Festival kapsamında bisikletlerle köylere giden, kahvelerde halkla çay içip sohbet eden, sokaklarda buldukları genç ve çocuklara bisikleti sevdirecek aktiviteler de yapan kafile, akşamları da konakladıkları çadır kentte serin bir ortamda yaptıkları sohbetler ve tur değerlendirmeleri ile de çok güzel dostluklara sahip oldu.

Bisiklet turunun son gününde saat 09.30 sıralarında konakladıkları çadır kentten ayrılan kafile, Ürgüp ilçesinin köy ve beldelerinde 59 kilometrelik bir parkurda bisiklet sürdü. Karacaören, Karain, Karlık, Yeşilöz, Taşkınpaşa, Cemil köylerini bisikletleriyle geçen grup, tarihi Rum konakları ile dünyaca ünlü Mustafapaşa Beldesi'ne ulaştı. 1924 yılında yapılan mübadeleye kadar zengin Rumlar'ın yaşadığı beldede, çok sayıda tarihi konak bulunuyor. Konakları dışarıdan seyreden, fotoğraf ve kamera ile görüntüleyen bisikletçiler, buradan kamp yaptıkları Ortahisar’a geçerek festival kapsamında planlanan dört günlük turu tamamladı.

Yarın ise, Kapadokya’da vadi yürüyüşü yaparak, sosyal sorumluluk projesi olarak çöp toplayacaklar ve böylece Kapadokya Bisiklet Festivali’nin üçüncüsü tamamlanmış olacak.



AK(OE/İD)