Bank Asya Birinci Lig'de mücadele edecek olan bordo mavi beyazlı renklere sahip 1461 Trabzon takımı Nevşehir’in Avanos ilçesinde bulunan Avrasya otelde kamp çalışmalarına devam ediyor. 

2011- 2012 sezonunda yeniden yapılanma kararı aldıklarını ve takımın başına da tecrübesi ve bilgisi ile önemli bir yere sahip olan Mustafa Akçay’ı getirdiklerini belirten Asbaşkan Coşkun Kantekin, “Geçen yıl yaptığımız planlama gereği ilk haftaların zor geçeceğini biliyorduk. Nitekim öyle de oldu. İlk 7 haftada 4 mağlubiyet, 3 beraberlik aldık. Taraftarlarımızın kafasında “Nereye gidiyoruz” endişesi oluştu. Ama biz iyi bir planlama yaptığımızı biliyorduk. Sonrasında 26 hafta namağlup olan ve de hedefine ulaşan bir takım olduk. Bu doğru iş, doğru planlama ile oldu. Doğru hedef koyarak, bunu gerçekleştirme yolunda doğru planlama yapmanın önemini tüm Türkiye’ye göstermiş olduk. Bundan son derece mutluyuz” dedi.

Asıl misyon ve vizyonlarının Trabzonspor’a ve Türk futboluna yetenekli gençleri kazandırmak olduğunu ifade eden Coşkun, “Bu anlamda altyapıda yetiştireceğimiz oyuncuları başta Trabzonspor olmak üzere üst seviye takımlara vermeyi, orada oynayarak Türk futbolunun geleceğini kurtarmalarını temin etmek istiyoruz. Bunu gerçekleştirmek içinde doğru planlama ve hedeflemeyi yaptık. Bu yıl Zeki Yavru’yu Trabzonspor’a verdik. Bu anlayışla devam ederek önümüzdeki yıllarda 4- 5 oyuncu vermeyi hedefliyoruz. Bunu da başaracağız” diye konuştu.

Futbolun dev bir ekonomi haline geldiğini ve her yönüyle şov işine dönüştüğünü kaydeden Coşkun, burada takımların sağlıklı bir şekilde varlıklarını sürdürmeleri için hedeflerini ve planlamalarını iyi yapmaları gerektiği uyarısında bulundu.

FUTBOL FEDERASYONU ÇOK GÜZEL BİR KARAR ALDI

Geçen yıl Spor Toto İkinci Lig'de mücadele ettiklerini hatırlatan Coşkun “Burada Futbol Federasyonu deplasmana gidecek takımların 25 kişiye kadar olan bir günlük yol, konaklama ve yeme içme masraflarını karşılıyordu. Bu yıl aynı uygulamayı Bank Asya Birinci Lig takımları içinde başlatma kararı aldı. Geçen yıl sürecin güzelliklerini yaşayan bir takımın yöneticisi olarak bu karara çok sevindik. Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Bank Asya ligi takımlarının sağlıklı bir biçimde devam etmesi için önemli bir karar aldı. Bizler açısından büyük bir olaydır” dedi.

BANK ASYA İLGİNÇ BİR LİG

Bank Asya Birinci Ligi'ni ilginç bir lig diye niteleyen 1461 Trabzon Asbaşkanı Coşkun Kantekin, “Burada 30-40 oyuncuya devamlı surette takımlar arasında geçiş yaptırılıyor. Yeni oyuncuların ligde yer alması gerekiyor. Ancak rantiye burada devreye giriyor. Bu yapı kırılmalıdır. Süper Lig takımları da Türk futbolunun ve Milli Takımımızın geleceği adına gözünü yurt dışında yaşayan gurbetçi oyunculardan çok, Bank Asya Birinci Lig'de oynayan kaliteli, yetenekli gençlere çevirmelidir. Böyle olduğunda Türk futbolunun da Milli takımın da geleceği kurtulur. Bu ligde skordan çok üretime ağırlık verilmeli ve yetişen gençler bir üst ligde mücadele etmelidir” diye konuştu.

GENÇLERDEN OLUŞAN BİR TAKIMIZ

Geçen yılki kadrolarının iskeletini bozmadıklarını ve hepsi de gençlerden oluşan 12 oyuncuyu kadrolarına dahil ettiklerini ifade eden Coşkun şöyle konuştu:

“Bunlardan üç tanesi Trabzonspor’dan kiralandı. Ana amacımız olan Türk futboluna uzun süreli hizmet edecek gençleri bularak yetiştirmek adına geniş bir araştırma sonucunda planlarımıza uyan oyuncuları aldık. Popülist anlayıştan tamamen uzak bir politika izledik. Oyuncularımız 88- 92 doğumlu. Rantiyenin tuzağına düşmedik. Türk futboluna önümüzdeki 5-7 yıl arasında önemli hizmetler sunabilecek yetenekte oyunculara sahibiz. Gençlerimizi eğiterek, tecrübe kazandırarak üst seviye takımlarına geçişlerini sağlayacağız.”



AK(OE/Aİ)