Kalkavan, yaptığı açıklamada kulüp olarak zor bir süreçten geçtiklerini ve herkese görev düştüğünü belirtti. Bu zor süreçte teknik direktörlük görevine Giray Bulak’ın getirildiğini söyleyen Kalkavan, şöyle konuştu:

“Giray hocanın yapısı Rize’ye uyuyor. Kendisini uzun vadeli düşündüğümüzden seçtik. Rize’yi iyi tanıyor ve iyi biliyor. Disiplinli ve otoriter. Ayrıca bize uyan yapısı var. Bank Asya 1. Ligi'nde çalışan hocalar içinde en kariyerlisi.”

LİGİN İKİNCİ YARILARI DÜŞÜŞE GEÇİYORUZ

2009 yılında göreve geldiğini hatırlatan Kalkavan, “Daha önce olduğu gibi bizim dönemimizde de takım ilk yarılarda başarılı oldu, ikinci devrelerde düşüş yaşadı. Bunun nedenini devre arası yapılan transferlerde olduğunu zannetmiyorum. Ancak şu bir gerçek ki son 2 sezonda ara transferde başarılı olduğumuz söylenemez. Ligde son 3 sezonda olduğu gibi bu sezonunun ikinci yarısı da tahmin edemediğimiz, hesapta olmayan sonuçlar ortaya çıktı. Bu düşüşlerin sebebi şudur diyemiyorum. Bu bir çok şeyin ortaya gelmesi ile olabiliyor. Yönetimde ve takımla bir olumsuzluk ve problem yok. Her sezon ilk yarılarından sonra yaşanan bu düşüşlerin sebeplerini bilmiyoruz” diye konuştu.