Karadeniz Fırtınası bu kez çok sert esti! Ligde oynadığı son 5 maçta 2 beraberlik, 3 yenilgi alarak 13 puan kaybeden ve şampiyonluk yarışında çok gerilerde kalan Trabzonspor, nihayet 3 puanla tanıştı. Yeni hocası Tolunay Kafkas komutasında Gaziantep karşısına çıkan bordomavili ekip, farka koştu. Müthiş hücum organizasyonları ile iştahlı ve enfes bir futbol  ortaya koyan Trabzonspor, emeğinin ve alın terinin
karşılığını fazlasıyla aldı.

TARAFTARLAR FUTBOLA VE GOLE DOYDU

Sernas'ın 7 ve 9. dakikadaki iki önemli pozisyonunun Onur tarafından bertaraf edilmesiyle coşan bordomavili oyuncular, 20'de Alanzinho'nun pasıyla Adrian'ın, 46'da Olcan asistiyle Alanzinho'nun, 51'de yine Olcan'ın enfes servisiyle Colman'ın attığı gollerle 3-0'ı buldu. Gaziantepspor, yeni transferi Dorge Rostand'la farkı 2'ye indirirken, son sözü 90+2'de Halil Altıntop söyledi: 4-1. Avni Aker'de maçı izleyen taraftarlar, futbola ve gole doydu.

ORDİNARYUS
Fırtına'nın Avni Aker'deki gol perdesini Adrian Mierzejewski açtı. Attığı 5 golle bordo-mavilileri Ziraat Türkiye Kupası'nda taşıyan isim olan Polonyalı yıldız, ligde de 8 maç aradan sonra bombaladı! Resmi maçlarda toplamda 9 gole ulaşan ve Trabzonspor'un en golcü ismi olan Adrian, gecenin parlayan yıldızlarındandı. Başarılı futbolcu maçtan sonra yaptığı açıklamada, "Böyle bir galibiyete çok ihtiyacımız vardı. Çok iyi oynadık, ben de golümü attım. Takım olarak sevinçliyiz ancak bunun devamını getirmeliyiz" açıklamasını yaptı.

FIRTINA GiBi BASLADI
Trabzonspor'da istifa eden Şenol Güneş'in yerine göreve getirilen Tolunay Kafkas, Avni Aker'de bordo-mavili takımın başında teknik direktör olarak ilk kez boy gösterdi. Fırtına'yla ilk resmi sınavını Ziraat Türkiye Kupası'nda deplasmanda Eskişehirspor 'a karşı veren Kafkas, ilk lig maçında ise zaferle tanıştı, eski takımı Gaziantep'i 4-1'le mat etti!

MUHTEŞEM DÖNÜŞ
Trabzonspor'da geçirdiği başarılı 4 sezonun ardından bu sezon büyük düşüş gösteren Gustova Colman, muhteşem bir dönüş yaptı. Tecrübeli yıldız, Gaziantep karşısında eski parlak günlerinden bir buket sunarken, göz alıcı futbolunu bir gol, 1 asistle süsledi. Bu sezon ilk kez fileleri sarsan Colman, en son gollerini (2) 28 Nisan 2012'de Avni Aker'de oynanan Galatasaray maçında (2-4) atmıştı.