John Terry'den şaşırtan hareket

Chelsea Kaptanı Terry, törende, İngiltere Futbol Federasyonu Başkanı Bernstein’ın elini sıkmadı

UEFA Şampiyonlar Ligi Kupası, İngiltere’nin başkenti Londra’da İngiliz yetkililere törenle teslim edildi. Banqueting Hall’da yapılan törende, Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) Başkanı Michel Platini, 25 Mayıs’ta Wembley Stadı’nda oynanacak final maçıyla sahibini bulacak kupayı, İngiltere Spor Bakanı Hugh Robertson’a verdi. Bakan Robertson, yaptığı konuşmada, UEFA Şampiyonlar Ligi finalinin dünya sporundaki en büyük organizasyonlardan biri olduğunu söyledi.


Wembley Stadı’nda 2011 yılında oynanmasının ardından finali yeniden Londra’ya almaktan dolayı mutlu olduklarını belirten Robertson, ”2012 yılı İngiltere ve Londra için harika bir spor yazıydı. 2013 yılı da heyecanlı olacak. Şampiyonlar Ligi finali taçtaki mücevher gibi. Bu harika final için UEFA ve Platini’ye teşekkür ederiz” diye konuştu.


TÖRENE DAMGASINI VURAN OLAY


Hakkındaki ırkçılık iddiaları nedeniyle 4 maç ceza alan ve İngiltere Milli Takımı kaptanlığını bırakan John Terry, İngiltere Futbol Federasyonu Başkanı David Bernstein’ın elini sıkmayarak törene damgasını vurdu.

Geçen yıl Almanya’daki Allianz Arena’da oynanan final maçında kupayı, Bayern Münih’i penaltı atışları sonucu yenen Chelsea kazanmıştı.

Wembley Stadı’nda 2011 yılında oynanan final maçında ise Barcelona, Manchester United’ı 3-1 yenerek kupanın sahibi olmuştu
.