İKİ kulübün taraftarları arasında karşılaşma öncesi adeta bir bayrak yarışı yaşandı. Başlama düdüğünden hemen önce, büyük bölümü sarı renkli yağmurluklar giyen Göztepe taraftarları üzerinde “TAM 35” yazılı dev bir pankart ile iki adet dev boyutlarda bayrak açtı. Karşıyakalılar da onlarca bayrak, döviz ve pankartın yanı sıra üzerinde 100. yıl ambleminin yer aldığı dev ölçülerde bir bayrak dalgalandırdı. Maçın 35. dakikasında Göztepeliler onlarca meşaleyi anda yakınca, Mersinli yönündeki kale arkası yangın yerine döndü. Meşalelerin çıkardığı duman, saha içinde ve stadın üzerinda yoğun bir sis tabakası oluşturdu. İki kulübün başkanları Hüseyin Çalışkan ve İmam Altınbaş derbiyi yan yana izledi. İZVAK Yönetim Kurulu Başkan Vekili Deniz Barçın, karşılaşma öncesi iki başkana çiçek verip, başarı diledi.


KARŞIYAKA’da Bülent Ataman, Ahmet, Cihan, Fatih, Mahmut ve Şaban Göztepe’ye karşı ilk kez forma giymenin heyecanını yaşadı. Göztepe’de ise yeni transferler Önder ve Abdullah sarı-kırmızılı formayla derbide tanıştılar. Göztepe Teknik Direktörü Cihat Arslan Denizlispor maçının 11’nde 3 değişiklik yaptı. Şamil, Korhan ve Emre’nin yerine Hakan, Abdullah ve Önder oynadı. Eski Karşışyakalı Türker ile yeni transferlerden İbrahim, maça yedekler arasında başladı. KSK Teknik Direktörü Mustafa Uğur ise Adana deplasmanında kazanan takımı bozmadı.


KARŞILAŞMADA 2 bin 200 polis ve 275 özel güvenlik elemanı görev yaparken, sabah saatlerinde stada pankart asma sırasında iki küçük taraftar grubu arasında yaşanan gerginlik büyümeden önlendi. Bornova’da bir grup Göztepeli üzerinde Karşıyaka amblemi olan ve içinde ailenin yer aldığı bir otomobili taşlayıp camlarını kırdı. Olayda yararlanan olmadı. Stada girişte taşkınlık yapan ve alkollü oldukları bildirilen 10 Göztepeli gözaltına alınırken, biletsiz bir grubu polis stat çevresinden uzaklaştırıldı.


FIFA’nın haftalık futbol magazin programı Futbol Mundial’ın çekim ekibi derbiyi takip etmek için kente geldi. İngiltere’den gelen ekip maç öncesi takımların antrenmanlarını da takip edip röportajlar yaptı. Karşılaşmayı Almanya’dan gelen bir foto muhabiri de sahadan izledi.


EK(SSA)