Ev sahibi ekibin oyun başlarında çok daha etkili göründüğü maçta, kırılma anı olarak Mesut Özil'in kaçırdığı penaltı görülüyor.

Arsenal için geceyi daha da zorlaştıran ise, kaleci Wojciech Szczesny'nin ceza sahası içinde Arjen Robben'e yaptığı faul sonrası gördüğü kırmızı kart oldu.

Alman devinde topun başına gelen David Alaba'nın vuruşu direğe takılınca, ilk yarı golsüz sona erdi.

İkinci yarı ise Bayern Münih'in kontrolünde geçti. 54. dakikada Toni Kroos takımını öne geçirdi, bitime bir kaç dakika kala da, Thomas Müller farkı ikiye çıkardı.

Alman devinin sahadaki egemenliği rakamlara da yansımış durumda.

BBC Spor Servisi, maçı istatistiklerle mercek altına aldı.

Bayern Münih 90 dakika boyunca 863 pas girişiminde bulundu, bunların yüzde 95'i başarılı oldu. Bu, Şampiyonlar Ligi'nde pas kayıtlarının tutulduğu 2003-2004 sezonundan bu yana kaydedilen en başarılı oran. Arsenal'e karşı en fazla paslaşma girişiminde bulunan takım, 624'le Eylül ayında Swansea olmuştu. Arsenal'e karşı Premier Lig'de en başarılı paslaşan takım ise Fulham. Londra ekibi, Ağustos ayındaki maçta Arsenal karşısında 479 pas girişiminden yüzde 87'sinde başarılı olmuştu.

Arsenal'in Bayern Münih karşısında pas girişimi ise 222 oldu, kuzey Londra ekibi bunların yüzde 71.2'sinde başarılı oldu. Arsenal'in Premier Lig'de bu sezon en düşük pas girişimi sayısı 394, rakip ise Eylül'de Tottenham'dı.

Bayern Münih'in ilk golünü kaydeden Toni Kross çarşamba akşamı Emirates'te 147 başarılı paslaşma gerçekleştirdi. Bu, sahada görev alan 12 Arsenal futbolcusunun toplam başarılı pas sayısına eşit.

Kroos, bu paslaşmaların 100'ünü, Arsenal yarı sahasında gerçekleştirirken, yüzde 96'sında başarılı oldu.