Chelsea, finalde Manchester City'yi 1-0 yenip Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna ulaşırken, "Maviler"in kalesini koruyan Edouard Mendy adeta bir peri masalı yaşadı. Londra kulübünün kalesini koruyan Senegalli oyuncu, 6 yıl önce işsizdi.

Chelsea tarihinin en pahalı kalecisi Kepa Arrizabalaga'ya alternatif olarak sezon başında Rennes'den transfer edilen Edouard Meny için  otoriteler "fazla forma şansı bulamaz" yorumunu yaparken, bu transfer hikâyesinin bile başlı başına oyuncu için büyük bir başarı olduğunu söyleyorlardı.

Futbola Fransa'da başlayan Mendy, 2011'de transfer olduğu 3. Lig ekibi Cherbourg'taki 3 sezonun ardından menajeri nedeniyle işsiz kaldı, iş ve işçi bulma kurumuna başvurup işsizlik parası aldı.

O dönem bir arkadaşı Mendy'e sahip olduğu hazır giyim butiğinde çalışmasını teklif etti. O dönem 23 yaşında olan ve futbolu bırakmayı düşünen Mendy'nin kaderi Marsilya B takımının teklifiyle değişti. Marsiyla kalesine geçtikten sonra Stade Reims'in dikkatini çeken Mendy, ertesi yıl Reims'e imza atarak ilk profesyonel maçına çıktı. Mendy, buradaki 3 yılın ardından da Rennes'in yolunu tuttu.

Buradaki performansıyla Chelsea'nin listesine giren Mendy, sezon başında 24 milyon Euro bonservis bedeliyle İngiliz ekibine katıldı.

Kepa'nın mental sorunları nedeniyle istenilen performansı gösterememesinin ardından Chelsea'de birinci kaleci konumuna gelen Mendy, 31 Premier Lig maçında görev aldı. Senegalli kaleci 16 karşılaşmada kalesini gole kapadı.

Hertha Berlin ile Nürnberg 3-3 berabere kaldı Hertha Berlin ile Nürnberg 3-3 berabere kaldı

Şampiyonlar Ligi'nde Chelsea formasıyla 12 maça çıkan Mendy, bu karşılaşmalarda kalesinde 3 gol görürken 9 karşılaşmada ise gol yemedi.

Şampiyonlar Ligi'nde final oynayan ilk Afrikalı kaleci unvanını elde eden Mendy'nin transferinde dikkat çeken bir diğer faktör ise uzun yıllar Chelsea kalesini koruyan Petr Cech olmuştu. Senegalli, Chelsea sportif ve performans danışmanı Petr Cech'in tavsiyesiyle İngiliz ekibine imza atmıştı.