AS Gazetesi, "Bitkin düşene kadar parti" başlığı altında yayınlanan haberde , "Sahada Beşiktaş'tan çok daha iyi bir Atletico Madrid izledik. Beşiktaş'ı ikiye katlayan bir performans sergilediler ve Calderon'dan iyi bir avantajla ayrıldılar. İlk yarıda ezici bir üstünlük elde eden kırmızı beyazlı ekip karşısında Beşiktaş Simao'nun golüyle hayata döndü. İkinci yarıdaki özensizliğin mazereti takımdaki eksikler oldu. Silvao ise Arda Turan, Diego ve Tiago'nun yokluğunda büyük bir sürpriz yaparak 2 gol attı. Yedekler, bazen beklenmedik başarılara vesile oluyor" görüşüne yer verildi.

Koke'den "büyük Koke" diye bahseden gazete, Silvao ve Adrian'nın golleriyle birlikte Koke'nin çabalarından da söz etti.

MARCA GAZETESİ

Beşiktaş'ın defansının zayıf ve dağıldığında tehlikelere açık hale gelen anarşik bir sistemi olduğu yorumunu yapan Marca gazetesinde ise galibiyet, "Bir sanat eseri ve ardından şekerleme" başlığıyla yer aldı. Sport gazetesi attığı "Kırmızı beyazlar yerleri sarstı" manşetiyle dikkat çekti.

Yorumlarında Beşiktaş'ın defansif zayıflığında birleşen İspanyol medyası henüz her şeyin bitmediğinin bu maçın galibiyetiyle rahatlığa kapılmamak gerektiğinin altını çizdi. Simao'nun attığı golle Beşiktaşı ayakta tuttuğunu yazan gazeteler 60. Dakikada Pektemek'in ortasıyla kaçırdığı golün İstanbul'daki maça birinci yarıdaki ciddiyetle gidilmesi gerektiğinin işareti olduğunu yoksa galibiyet heyecanının hüsranla sonuçlanabileceğini yazdı.