Süheyla Kaplan

Hamburg’un Wilhelmsburg semtindeki  Sauerland Promotoin şirketi tarafından ‘İnselparkhalle’ de düzenlenen ve Alman Televizyonu Sat1’ın canlı gösterdiği Uluslararası Boks Galası'nda rakibine karşı maçı iyi bir puan toplayan Tunceli kökenli İsmail Özen’e St. Pauli futbol takımı taraftarları, Anti Faşist Alman grupların yanı sıra YPG’li gençler de destek verdi.



Galada taraftarlar ‘Biji YPG, Kürdistan’ diye slogan attı.

İsmail Özen’in maçını izlemeye gelenler arasında sanatçı Ferhat Tunç da bulundu. Alman moderatörün ‘ Türkiye’de sanatçı ve insan hakları sunucusu şeklinde’ anons etmesi üzerine ring alanına çıkan Tunç kısa sevilen bir eseri seslendirdi.



Almanya’nın Hamburg kentinde yaşayan ve 9 yıldan bu yana profesyonel olarak uğraştığı boks dalında maçı kazanan Özen, Kobani’deki eylemlere destek vermek için Suruç’a gitmişti.



Özen bu maçta ele edeceği gelirlerin büyük bir bir bölümünü Kobanili çocuklara bağışlayacağını bildirdi. Özen, ‘’Çeteler ve onları destekleyenler ne yaparslarsa yapsınlar Kürtler kazanacak. Bu çetecilere başta AKP hükümeti ve Erdoğan’ın destek verdiği bilinmektedir. Bunu her platforma söylemeye devam edeceğim’ dedi.